Nytt

Clay Higgins

 

Ingen radikaliserte islamister bør vises noen som helst nåde, mener Clay Higgins, et republikansk medlem av Kongressen for Louisiana: De bør oppspores, identifiseres og drepes alle sammen, skrev han på Facebook etter terroren ved London Bridge:

The free world… all of Christendom… is at war with Islamic horror. Not one penny of American treasure should be granted to any nation who harbors these heathen animals. Not a single radicalized Islamic suspect should be granted any measure of quarter. Their intended entry to the American homeland should be summarily denied. Every conceivable measure should be engaged to hunt them down. Hunt them, identify them, and kill them. Kill them all. For the sake of all that is good and righteous. Kill them all.

Clay har bakgrunn fra hæren, og har siden vært en høytstående politi­tjeneste­mann. I mars 2016, mindre enn ett år før han ble valgt inn i Kongressen, ble han ifølge Wikipedia utnevnt til reserve deputy marshal i Lafayette, Louisiana.

Det finnes altså fortsatt en og annen John Wayne-type blant fremtredende offentlige personer i USA. For europeiske politikere og journalister som anbefaler smil og klemmer som terror­bekjempende midler, og utvilsomt ville reagere med indignasjon på forslag om internering eller deportasjon av islamister, må Higgins fortone seg som cowboyen fra helvete.

Kongress­representantens forståelse av situasjonen er imidlertid en annen enn den som er vanlig blant offentlige personer i Europa: Det handler ikke om kriminalitets­bekjempelse. Islamistene har erklært Vesten krig. Om det er krig de vil ha, er det krig de skal få.

Les også

-
-
-
-
-

Les også