Sakset/Fra hofta

Denne måneden har BBC gitt ut et oppdatert policy-dokument som tar for seg selskapets forhold til brukerne. Det er meget detaljert og går over 28 sider. Akkurat som Aftenposten er «tanta» her hjemme, så er BBC «auntie». Og tanter vet som kjent best. Ihvertfall gjorde de det før om årene, før det var tenåringene som ble opphøyet til guruer for livskunnskapen.

BBC har alltid vært raskt ute med pekefingeren. Og her ser vi akkurat hvor langt den rekker.

Som sagt, dette dokumentet er altomfattende. Det tar for seg ALL kontakt man måtte ha med BBC:

This Privacy and Cookies Policy relates to our use of any personal information we collect from you via the following online services:

• any BBC website that links to this Privacy and Cookies Policy;

• social media or official BBC content on other websites;

• mobile device and TV Applications (“Apps”);

• the Red Button or Red Button+ service.

It also relates to our use of any personal information you provide to us by phone, SMS, email, in letters and other correspondence and in person.

Vi blar oss igjennom dokumentet og på side 15 ser vi noe som vekker interesse: Krenkende og upassende innhold. Ja, ikke BBCs, naturligvis, men brukernes. Og her ser vi akkurat hva BBC har tenkt til å gjøre med det: De vil kontakte arbeidsgiveren din eller skolen din i tillegg til internettleverandøren og politiet.

BBC er så glade i brukerne sine at de gjerne vil beskytte dem og familiene deres. Og da er det best at alt er hyggelig og koselig:

The BBC is committed to protecting your and your family’s personal information when you are using BBC services. We want our services to be safe and enjoyable environments for our audience.

BBC glemmer visst rent at de også formidler nyheter og at det er de færreste av disse som er «enjoyable». Men mindre man koser seg litt med krig og sult og sånt.

Mediene har glemt hva de var ment å være til for: Folkets talerør og maktkritisk. Istedet er de blitt maktens talerør og folkekritisk.
Man må snart gå sidelengs i ytringskorridoren så smalt som det er blitt.