Mediene arbeider på overtid for å overbevise seg selv om at «høyrepopulistene» har nådd middagshøyden (Dagsavisen). Men kanskje de forveksler solhøyden med sin egen svarte propaganda? Enten det er fra BBC eller NRK lyder den samme tilsviningen av Wilders. BBC: rasist. NRK: Han vil brenne Koranen (når sa han det?), kaller marokkanere avskum (han presiserte «noen»), og stenge moskeene (det har han sagt).

Problemet med mediene er overdrivelsene og brennmerkingen. Av Wilders og velgerne.

Nederlandske storaviser er ikke et hår bedre enn utenlandske og dette er et trekk ved liberale medier: De er hatefulle mot egne politikere og borgere, men spake mot islamister. Folk hører forskjellen.

Denne fornærmende, vulgære, bøllete opptreden er ved å slå tilbake: Folk vil ikke snakke med mediene. Journalistene svarer med enda kraftigere lut.

Volkskrant, en av de største avisene, var tydeligvis provosert over byen Volendam, hvor 60 % stemme på Mozart. Karikaturtegneren hadde det litt morsomt: Han utstyrte en familie med folkedrakter og ga dem en maske alle drar kjensel på.

Man kan trygt konstatere: Folk har mye bedre dannelse og karakter enn journalistene. Journalistene tar hanskene av og sier: «Alle midler er tillatt». Hva om befolkningen gjør det samme?

Tegneren i Bergens Tidende gjorde for en stund siden det samme med Senterpartiets leder, Trygve Slagsvold Vedum. Han tegnet ham vassende gjennom brun søle i store langstøvler. Symbolikken var ikke til å ta feil av: Senterpartiets leder vasser i det brune.

Aftenposten hadde Geert Wilders på forsiden og undret seg over at hans popularitet har steget, til tross for relativt gode tider i Nederland. Mot slutten nevnte avisen karikaturtegningen av Voldendam-folket, uten å gjengi tegningen, og uten å stille spørsmålet om den type behandling kan ha noe med Wilders popularitet å gjøre.

Aftenpostens holdning er: No islam in sight her. Men Hitler ser de. Over alt.

Hvor lenge kan mediene drive denne kursen uten at de graver sin egen grav? Mye tyder på at de gjør det og at troen på at høyrebølgen stanser er ren ønsketenkning.

Den vil ikke stanse før mediene og politikerne begynner å ta folk på alvor.

Wilders budskap er meget enkelt. Vi vil være herre i eget hus, vi vil ha vårt eget hus.

Mediene og politikerne forsvarer derimot fri innvandring av i hovedsak muslimer og med de problemer som tårner seg opp, er det de som får problemer.

Når har mediene gnålt på at den sentrum-konservative statsministeren Mark Rutte var så fast overfor Erdogan at han har lykkes forene nasjonen. Virkelig? Samtidig kom meldingen om at han og Merkel hadde inngått en hemmelig avtale med Erdogan om at EU skal ta 250.000 migranter fra Tyrkia. Hvert år. Selv ikke de andre EU-lederne fikk vite om dette. Det er først kommet frem i en ny bok som Die Welt offentliggjør utdrag av.

Opp gjennom historien har folk hatt svikefulle ledere. Ledere som kun fortjener forakt. Vi lever i en slik periode. Disse lederne gambler med landenes fremtid, med folks sikkerhet og det har begynt å gå opp for folk.

Innsatsen er høynet: Når mediene behandler en demokratisk politiker som fiende, og denne politikeren er den som tør stå opp mot Europas virkelige fiender – utfordrer de folks sunne fornuft. De sier til folk: Du tør ikke se hva dette handler om, du tør ikke se sannheten.

Mediene og politikerne plasserer seg selv i en umulig posisjon. De ber om å bli avslørt.

Mye tyder på at de vil bli det. Igjen og igjen. Så lenge mediene og politikerne spiller dette spillet vil de bli avslørt.

Grunnen er enkel: Fordi problemene er ekte, det samme er truslene og fienden.

Når det kommer til stykket vil ikke folk begå selvmord. De foretrekker livet. På nederlandsk.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂