Den paramilitære gruppen kaller seg Bulgarian National Movement Shipka, forkortet til “BNO Shipka”. De mener at de er det eneste forsvaret Europa har og at de beskytter Europas sørlige grense mot Tyrkia. De sier at de uoffisielt støttes av Bulgarias grensepoliti.

BNO Shipka ledes av Vladimir Rusev, en tidligere oberst, som sier at han kjempet i Tsjetsjenia som frivillig på russisk side. Han sier at mange av migrantene som kommer er veltrente menn.

“Many of these immigrants are not just some guys who are trying to run away from war. They are from age 17 to 35, with good physiques and training.

“It’s not a problem that they are Muslims. The problem is it’s a different civilisation. They don’t think like us, they have a totally different view about life, about everything.”

BNO Shipka sier at de har 50.000 medlemmer – men det lar seg ikke verifisere. Ifølge nyhetskanalen NBC så bruker de også vold mot migrantene som kommer.

Det er i fjellene mot den tyrkiske grensen at BNO Shipka opererer.

EUs manglende sikring av grensene har skapt et vakuum som nå fylles av paramilitære grupper som ikke går av veien for ukontrollert voldsbruk. Når man ikke vil ta de vanskelige beslutningene så oppdager man plutselig at noen andre gjør det istedet. Noen med færre skrupler.

Det er et dårlig tegn når voldsmonopolet til de nasjonale myndighetene undergraves på denne måten.

Daily Express

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂