Gjesteskribent

I tjueen år har palestinske terrorister drept uskyldige mennesker med kjøretøy. De er læremestere i bruken av personbiler, lastebiler og traktorer – for IS og alle andre terroristgrupper. De var de første selvmordsterroristene som sprengte seg i luften idet de ropte «Allahu akbar!», de første til å utnytte grufulle bortføringer, de første til å begå grenseløse attentater på uskyldige (skolebarn, idrettsutøvere i München), de første til å kapre fly og de første til å velge ut gisler i samsvar med religion.

Den palestinske terrorismen har lært bort alt – til IS, til al-Qaida, til Hizbollah …, ikke motsatt – og har drevet med slikt siden Mohammed Amin al-Husseinis tid, stormuftien av Jerusalem som var venn med Hitler og fiende av jødene og Vesten som sådan. Den islamske religiøse fanatismens lærere ble ikke født i Saudi-Arabia eller Iran.

Den palestinske terrorismen har som produkt av en fundamentalistisk religiøs ideologi herjet helt siden 1920-tallet. Det har ikke med de «okkuperte områdene» å gjøre, en historie som begynner i 1967 med at Israel i en forsvarskrig erobrer deler av Jordan, hvor noen palestinsk stat aldri hadde sett dagens lys.

Den 15. januar har Frankrikes regjering innkalt til en «fredskonferanse» i Paris. I FNs og Obamas fotspor kommer denne utvilsomt til å ende med et dokument som vil gi Abu Mazen, Hamas og de andre palestinske fraksjonene en stat i samsvar med grensene fra 1967, til tross for at FN på den tiden avgjorde at det dreide seg om omstridte territorier som måtte gjøres til gjenstand for en tosidig avtale.

Ved å frita palestinerne fra alle direkte forhandlinger med Israel, vil også dette dokumentet lyde som en oppfordring til å følge terrorismens vei for å oppnå stadig mer fra det internasjonale samfunnet.

Akkurat som – den av Obama ønskede og av FN vedtatte – resolusjon 2334 fremstod som en kapitulasjon overfor den internasjonale terrorbølgen som Hamas gledet seg over, vil en lignende resolusjon i Paris hilses velkommen av verdens terrorister, for slik å mobilisere dem mot nye politiske og diplomatiske seire. Og mot nye blodbad mot sakesløse hvor enn det lar seg gjøre.

 

fiamma-nirenstein

Fiamma Nirenstein er en italiensk-israelsk journalist og forfatter. Artikkelen ble opprinnelig publisert den 10. janaur 2017.