Nytt

Mens vi sitter her i nord og debatterer hvorvidt det er greit å kle seg i burka og nikab (det er jo så få…), så har Marokko tatt grep. I et brev som ble sendt til forretninger og firmaer involvert i salg, produksjon og import av burka ble det gitt beskjed om at de hadde 48 timer til å kvitte seg med lageret sitt. Dette skal være av hensyn til sikkerheten i landet.

Det er usikkert om Marokko har intensjoner om å forby plagget totalt, skriver BBC.

A high-ranking interior ministry official confirmed the ban to the Le360 news site, adding that «bandits have repeatedly used this garment to perpetrate their crimes».

Det er, ikke uventet, delte meninger i Marokko om hvorvidt dette er en god beslutning. Noen jubler og andre mener at det er å ta fra folk friheten. Et slikt forbud vil hemme ekstremistene i å få full kontroll på kvinnene så det er klart at mange ikke liker det.

Moroccoworldnews   BBC  le360