Nytt

I Frankrike har det lenge vært forbudt med ansiktstildekning på offentlige steder. Straffen har ikke vært så tøff riktignok – kun 150 euro i bot. Nå siger forbudet inn også i Sveits. En italienskspråklig kanton, Ticino, like nord for Milano har godkjent et forbud mot burka og niqab i butikker, restauranter og offentlige bygninger.

According to the Local, the Ticino government had wanted to ban burqas and niqabs as well as masks worn by demonstrators and balaclavas. However, MPs voted for a law that only applies to veils worn by some Muslim women and makes no exceptions for tourists visiting the area.

Den sveitsiske regjeringen sier at dette ikke er i strid med sveitsisk lov. Ticino stemte for forbud av burka og niqab allerede i 2013 med to-tredjedels flertall, men det tar tid å få lokale lover godkjent av regjeringen. Det er fremdeles usikkert nøyaktig hvilken dato forbudet vil tre i kraft.

burka_1927573c

Vanskelig å «leve sammen» med noen man ikke kan se.

Utrolig nok forsøkte et britisk  juridisk team å fjerne burkaforbudet i Frankrike, men de fikk avslag i Den europeiske Menneskerettsdomstolen ifjor. Dommerne mente at det var fullstendig berettiget å stanse kvinner fra å dekke til ansiktet på offentlig sted. De la til at retten for vanlige mennesker til å «leve sammen» er en legitim målsetting og at muslimske kvinner med tildekkede ansikter er til hinder for dette.

Daily Mail  BBC   The Guardian