Nytt

Senator Pauline Hanson vil ha forbud mot nikab og burka i Australia. For å understreke riktig hva hun mener er en stor sikkerhetsrisiko, så ankom hun senatet i en svart burka. Sjokkerte senatsmedlemmer trakk pusten og ble usikre på hva som foregikk. Pauline Hanson satt iført burkaen i 20 minutter før hun rev den av seg.

Stuntet til senator Hanson ble ikke godt mottatt. Dette var en krenkelse av muslimer, mente den liberale ministeren George Brandis. Han vil ikke forby burka. Han ga Pauline Hanson kjeft fra talerstolen for å ha fornærmet det muslimske samfunnet i Australia.

Government minister George Brandis condemned Ms Hanson’s stunt and «counselled and cautioned» her against causing offence to religious groups.

Mr Brandis received a standing applause from opposition parties.

In an emotional speech, Mr Brandis said Ms Hanson’s actions risked alienating approximately 500,000 Australians who adhered to the Islamic faith.

«To ridicule that community, to drive it into a corner, to mock its religious garments, is an appalling thing to do and I would ask you reflect on what you have done,» said Mr Brandis, who is Australia’s attorney-general.

He added: «No, Senator Hanson, we will not ban the burka.»

BBC