abdul-razak-ali-artan
Abdul Razak Ali Artan, foto: Kevin Stankiewicz, Oller Reporter
 

Terroristen som i går skadet 11 personer ved universitetscampusen i Columbus, Ohio, ved å kjøre på dem og deretter angripe med kniv, er blitt identifisert som Abdul Razak Ali Artan i flere medier.

Denne 18 år gamle studenten ved Ohio State University, som ble skutt og drept av en politimann som tilfeldigvis befant seg på stedet, var født i Somalia og hadde fått opphold som flyktning i USA, opplyser Fox News.

Artans bakgrunn og operasjonsmodus etterlater liten tvil om motivasjonen bak angrepet:

In a statement, the university said that five of the victims had been struck by the car, five others had suffered lacerations or stab wounds and another person had orthopedic injuries. At least five of the victims were affiliated with Ohio State, either as faculty, students or staff.

At det dreier seg om jihad, utført helt i tråd med anbefalingene og propagandaen fra høyeste ideologiske hold, ser også ut til å bekreftes av en melding Artan i følge ABC News skal ha postet til Facebook bare få minutter innen angrepet:

I can’t take it anymore. America! Stop interfering with other countries, especially the Muslim Ummah. We are not weak. We are not weak, remember that.

Artan hadde figurert i et intervju med studentavisen The Lantern ved Ohio-universitet, hvor han forklarte at det å være muslim ikke er hva mediene gir det ut for å være:

He said he was looking for a place to pray openly and worried about how he would be received.

«I was kind of scared with everything going on in the media. I’m a Muslim, it’s not what media portrays me to be,» he told the newspaper. «If people look at me, a Muslim praying, I don’t know what they’re going to think, what’s going to happen. But I don’t blame them. It’s the media that put that picture in their heads.»

Det dreide seg naturligvis om en kjekk kar:

Neighbors say Artan was always polite and attended daily prayer services at a mosque on the city’s west side.

Påtroppende president Donald Trump har tidligere vært raskt ute med den verbale storslegga etter jihad-terror, men så langt er det en adskillig mer dempet nestkommanderende som har tatt ordet:

Vice President-elect Mike Pence called the episode «a tragic attack» and said «our prayers are with them all.»

Muslimske organisasjoner er snare med å advare mot stigmatisering av islam, men en rekke hendelser i Columbus tyder på at dette og annet muligens har noe med islam å gjøre likevel. I en Twitter-post holder Fox en aldri så liten vareopptelling:

foxnews-twitter-ohio-terror

Det synes med dette nokså klart at det finnes en diaspora av somaliske og kanskje andre jihadister i Columbus, og at ikke så rent få er rede til å ta steget fra ideologi til handling. Det vil ikke akkurat overraske hvis det viser seg at Artan var blitt radikalisert på den måten.

Fenomenet er også kjent fra Minneapolis/St. Paul, Minnesota, også kalt Twin Cities, hvor kombinasjonen somalisk diaspora, moské og universitet har vist seg som en ulykksalig cocktail. Det blir ikke siste gang amerikanerne stifter bekjentskap med fenomenet, og sikkerhetstjenestene der til lands kan like godt henvende seg til sine kolleger i de største europeiske landene for å høste erfaringer med det samme.

 

Fox News