Deler av FN dreier i stadig mer anti-israelsk og anti-jødisk retning. Jødenes tilknytning til Tempelplassen nevnes ikke i resolusjonen UNESCO vedtok torsdag. Der heter det at Jerusalem er hellig for islam, kristendom og jødedom, men at Tempelplassen kun er hellig for muslimer.

Avstemningsresultat: 24 – 6, mens 26 stemte blankt.

Disse stemte for:

Algeria, Bangladesh, Brazil, Chad, China, Dominican Republic, Egypt, Iran, Lebanon, Malaysia, Mauritania, Mexico, Morocco, Mozambique, Nicaragua, Nigeria, Oman, Pakistan, Qatar, Russia, Senegal, South Africa, Sudan, Vietnam.

Disse avstod:

Albania, Argentina, Cameroon, Cote de’Ivoire, El Salvador, Spain, France, Ghana, Greece, Guinea, Haiti, India, Italy, Japan, Kenya, Nepal, Uganda, Paraguay, South Korea, St. Kits & Nevis, Slovenia, Sri Lanka, Sweden, Togo, Trinidad, Ukraine.

Disse stemte imot:

USA, UK, Litauen, Nederland, Tyskland, Estland.

Resolusjonen ble lansert av palestinerne sammen med Lebanon, Oman, Qatar, Egypt, Morocco, Algeria, Sudan.

“Å si at Israel ikke har noen forbindelse til Tempelplassen og til Vestmuren er som å si at Kina ikke har noen forbindelse til den kinesiske mur, og at Egypt ikke har noen kobling til pyramidene,” sier Netanyahu.

http://www.dagen.no/Nyheter/ISRAEL/UNESCO-–-Jødene-kan-ikke-knyttes-til-Tempelplassen-398617

http://www.jpost.com/Breaking-News/UNESCO-No-connection-between-Temple-Mount-and-Judaism-470050