Nytt

IS har påtatt seg ansvaret for knivstikkingen på åtte mennesker på et kjøpesenter i St.Cloud, Minnesota.

ISIS’ media wing claimed the person who stabbed eight people at a Minnesota mall was a «soldier of the Islamic State,» according to a statement posted online Sunday.

Det spesielle er at mannen var iført uniformen til et privat sikkerhetsfirma. Han vakte derfor ikke oppmerksomhet, men kunne gå rundt i kjøpesenteret og stikke ned folk i ulike butikker og i åpne områder. En politimann på fritid skjøt ham til slutt ned.

USA er i full forvirring om hva som er hva. Guvernør Cuomo sier det er «terror» i New York, men borgermesteren og politisjefen vil ikke bruke det ordet. Korrspondentene blir også frustrerte, hvis det ikke er terror hva er det da? Nå re det spørsmålet om de bruker ordet i en legalistisk betydning, dvs at det må være et etablert motiv før de kan kalle det terror.

Noen politikere ønsker åpenbart ikke at ordet terror brukes.

Det er var også en rørbombe i New Jersey. USA opplevde derfor tre terrorangrep på en dag.

Mandag åpner FNs generalforsamling og 200 statsledere er ventet til byen.

http://edition.cnn.com/2016/09/18/us/minnesota-mall-stabbing/