Symbolikken til statens flagg fra 1858 har blitt kritisert for å være rasistisk og en fornektelse av Minnesotas bosetting av europeere. Kritikere mener at designen er slående lik flagget fra Puntland-regionen i Somalia, som kongresskvinne Ilhan Omar kommer fra. Uff da!

Minnesota vil få et nytt offisielt flagg som vil reflektere mottoet L’Étoile du Nord, som er fransk for «Nordstjernen». Flagget vil erstatte delstatens offisielle flagg, som noen kritikere mener er rasistisk.

Kritikere har sagt at en indianer som rir bort fra land som blir dyrket av en hvit mann, representerer fordrivelsen av urbefolkningen i Minnesota.

Flag of Minnesota. Kilde: Wikimedia.

Minnesota er den eneste delstaten som har sitt offisielle motto på fransk. Det ble valgt i 1861 av statens første guvernør, Henry Hastings Sibley, tre år etter at Minnesota ble en del av unionen. Landet som ble til Minnesota var den nordligste delen i Northwest Territory og er den nordligste staten i USA.

Det nye Minnesota-flagget ble valgt av en komité som fikk mer enn 2600 forslag fra publikum. Komiteen valgte en design fra Andrew Prekker, 24, fra Luverne.

Kommisjonen gjorde deretter noen endringer som inkluderte å erstatte hans originale lyseblå, hvite og grønne striper med et stort lyseblått felt.

Prekkers opprinnelige design fikk et enormt tilbakeslag på sosiale medier da mange mente det lignet flagget til Jubaland, en region i Somalia, og at staten Minnesotas identitet har blitt slettet.

Flere begynte da å peke på den slående likheten til en annen region i Somalia, Puntland.

Minnesota er staten som har flest immigranter fra Somalia, og kongresskvinne Ilhan Omar kommer fra Puntland-regionen.

Den mørkeblå formen til venstre på flagget representerer Minnesota. Til høyre er et lyseblått felt som symboliserer The Land of 10,000 Lakes – landet med 10.000 innsjøer.

En tjenestemann i fylket Crow Wing uttalte at å endre flagget er å hvitvaske statens historie. Paul Koering sa under en offentlig høring at ingen kunne overbevise ham om at det ville representere innbyggere i Crow Wing County. Han synes det er en forferdelig design og at det aldri vil bli hans flagg:

– This thing right here, you can’t convince me that that represents us up here in Crow Wing County. I’m just going to state the obvious: that is awful. That is an awful design right there, and I completely reject it, and it will never be my flag, Crow Wing County resident Ben Davis said at a public hearing on Tuesday.

Ett av bidragene var ganske enkelt med to ord: Uff da! Uttrykket er fortsatt veldig populært blant norsk-amerikanerne – norskies – i USA og passer bra til historien om Minnesotas nye flagg.

Flag submission #1304.

Kjøp «Hvordan myndighetene bløffet oss» av Robert Malone her!»

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.