I et intervju med BBC 22. september sier den amerikanske kongresskvinnen Ilhan Omar at det ikke er sikkert at Joe Biden er president til neste år. Men ikke fordi hun tror at Donald Trump vil tape valget.

BBCs Jane Garvey intervjuet Ilhan Omar for programmet Woman’s Hour Power List. Det starter ved 13.10.

Mesteparten av intervjuet handlet om Omars oppvekst, Somalia og faren som nylig døde. På slutten av samtalen (28.40) finner vi denne utvekslingen:

Jane Garvey: This time nexr year who will the President of the United States be?

Ilhan Omar: Well, it won’t be Donald Trump. Our hope is that Joe is the President, Vice-President Joe Biden is the President.

Jane Garvey: Mm, I mean, it could be that Kamala Harris is the President next year, couldn’t it?

Ilhan Omar: It could.

Jane Garvey til lytterne: And that’s where we left it. That was the conversation I had with congresswoman Ilhan Moar, author of the book called «This is what America looks like». A formidable very impressive young woman. Soo good to have her on the program.

Ilhan Omar er ingen stor tilhenger av Joe Biden, men ut fra dette tyder det på at hun ikke tror at Biden vil bli sittende som president selv om han skulle bli valgt.

Hvis selv de demokratiske representantene sier rett ut at de kan ende opp med Kamala Harris, så levner det liten tvil om hva de tenker om Joe Bidens kognitive tilstand som alle forøvrig kan se ikke er som den burde være med tanke på den jobben han ønsker seg valgt inn i.

I fjor på denne tid sa Ilhan Omar at Joe Biden var ikke den rette kandidaten for den utviklingen som «vi alle ønsker å se». Det er slik venstresiden tenker: Det er helt innlysende for dem at «alle» ønsker det samme som dem. De vil ikke høre på protester og kjører gjerne landet i grøfta for å tvinge sin vilje igjennom. I tillegg er jo også Joe Biden en eldre hvit mann. Og de er uønsket av de progressive som Omar.

Kongressrepresentanten Ilhan Omar fra Minnesota ble verdenskjent etter at hun i 2019 omtalte 9/11 som en hendelse da «noen mennesker gjorde noe», og at dette noe fikk negative konsekvenser for muslimer. Hun fikk respons:

 

Svenske imamer synes ikke kvinner skal gå ut alene. Kjøp Islamismen i Sverige her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.