Joe Biden har valgt Kamala Harris som visepresidentkandidat, melder New York Times. Det er et trygt, men kjedelig valg. Harris har endret syn litt for mange ganger og gjorde ikke noen god figur i valgkampen.

Men hun er et kjent ansikt, og Biden har holdt sitt løfte om å velge en svart kvinne.

Harris er senator for California. Hun var statsadvokat, og Biden sier han bl.a. valgte henne fordi hun samarbeidet godt med hans sønn Beau Biden. Biden jr. døde av hjernesvulst.

I’ve decided that Kamala Harris is the best person to help me take this fight to Donald Trump and Mike Pence and then to lead this nation starting in January 2021,» Biden said in an email to supporters.

Biden also tweeted: «I have the great honor to announce that I’ve picked @KamalaHarris — a fearless fighter for the little guy, and one of the country’s finest public servants — as my running mate.»

He added: «Back when Kamala was Attorney General, she worked closely with Beau. I watched as they took on the big banks, lifted up working people, and protected women and kids from abuse. I was proud then, and I’m proud now to have her as my partner in this campaign.»

Det som gjør at valget omfattes med spesiell interesse, er at Biden vil være 78 år om han skulle vinne. Det er den eldste president noensinne. I tillegg viser Biden sterke tegn på demens, og det er usikkert om han i det hele tatt kan fremføres i fri dressur. Kamala vil dermed bli de facto president hvis paret skulle vinne. Det spørs hvor trygt amerikanerne synes dét lyder.

 

Biden taps Kamala Harris as running mate, setting aside tensions from pri

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.