Nytt

En mann er blitt skutt og drept av en politimann utenfor tjeneste i et kjøpesenter i St. Cloud, Minnesota, etter at han forkledd som vekter knivstakk og skadet åtte personer, skriver Wall Street Journal.

Med det som vel er en ny form for eufemisme opplyser politiet at vedkommende «gjorde henvisninger til Allah» før han gikk til angrep.

St. Cloud Police Chief Blair Anderson said in a press conference that a man armed with a knife entered the Crossroads Mall about 8 p.m. Saturday, where he stabbed eight people—none fatally—at different locations across the mall.

“That individual made some references to Allah, and we have confirmed that he asked at least one person if they were Muslim before he assaulted them,” Mr. Anderson said.

Hendelsen analyseres på et etterhvert nokså velkjent vis:

But he stopped short of calling the stabbing a terrorist attack as his department investigates the motive.

Tja, er det noen andre Allah-påkallende personer som har angrepet folk på kjøpesenter før, mon tro? Eller som kontrollerer for muslim/ikke-muslim før eventuell voldsbruk? Man skulle vel aldri ha latt seg inspirere – ja, apropos, f.eks. av propagandaorganet for islam-terrorister ved navn Inspire? Hvor var det nå Boston-terroristene fant oppskriften til sin bombe…

 

Wall Street Journal
St. Cloud Times