Kommentar

Bill Clinton gjorde ordene «it’s the economy stupid» til sine i valgkampen i 1992. 24 år senere kan Trump si «it’s jihad stupid» og Clintons står hjelpeløse og tafatte og vet ikke hva de skal si.

Det har de til felles med store deler av det amerikanske establishment: De får panikk. Hver gang det skjer en terrorhandling gjentar det samme seg: Benektelse, understreking at det ikke har forbindelse til internasjonal terror, og denne gang også tvil om det i det hele tatt var terror.

Til tross for at det var angrep i Minnesota, New Jersey og Manhatten, tre steder på samme tid.

Mediene hjelper ikke til med å sette ord på det som skjer. De er raskt ute med å stemple enslige terrorister som forvirrede og syke personer. I Minnesota var det en somalier som fikk de beste skussmål: Ingen i det somaliske miljøet hadde drømt om at han kunne bli terrorist.

Det er ikke første gangen vi hører denne varianten: «Han var så kjekk. Vi kan ikke tro det.» Mediene forholder seg tause og unnlater det opplagte spørsmål: Hvis de andre er syke og «upolitiske», hva da med de flinke og smarte: Hvordan skal man forklare dem?

Oppvakte mennesker begynner å se mønsteret. Det er ved å gå opp for dem at Kristian Sekkingstad, de indiske soldatene i Kashmir, turistene i Nice, konsertgåerne på Bataclan, gjestene på baren i Orlando, helsepersonalet i San Bernardino – de er alle ofre for det samme. Det kalles jihad. Det har ulike former, men deler den samme oppfatningen av å forsvare troen med drap og vold.

Mediene ser ingen likhet. De stryker ut det som står på tavlen, slik at vi starter med en tabula rasa hver gang. Vi glemmer det som skjedde i forrige uke.

Som at tre jenter i Paris ville sprenge Notre Dame-katedralen med gassbeholdere. Hvem ga dem denne ideen? Trolig britiske Sally Jones, den tidligere britiske rockemusikeren som er blitt hard core-jihadist og dirigerer «fansen» fra Raqqa.

sally-jones

Hvordan skal Vesten beskytte seg? Ikke ved å føre krig med den ene hjernehalvdelen og late som ingenting med den andre.

Amerikanske droner og fly dreper IS-ledere hver eneste dag. Det kalles krig. IS er en ukonvensjonell hær. Den ville ført krigen til Vesten uansett, men likvideringene gir en egen edge til deres form for krig. De skal dø likevel.

Mange av de som drepes er det vanskelig å ha noen sympati med. Som å ta ut mannen som produserte de bestialske videoene til IS:

Pentagon spokesman Peter Cook said that Wa’il Adil Hasan Salman al-Fayad, also known as “Dr. Wa’il”, was killed in a precision strike on September 7 near Raqa, the Syrian city that is the de facto capital of the Islamic State jihadist group.

“Wa’il oversaw ISIL’s production of terrorist propaganda videos showing torture and executions,” Cook said, describing him as “one of ISIL’s most senior leaders” and a close associate of Abu Mohamed al-Adnani, the IS group spokesman killed on August 30.

Men hvor er logikken: I ett teater – Syria og Irak, tar USA, med støtte av briter og franskmenn, ut IS-krigere. Men når jihadistene svarer med terror i Vestens byer, svarer myndigheter og medier at de ikke er sikre på om det er terror de står overfor.

Denne aktive benektelse, som vi så i helgen, er et svakhetstegn. Myndighetene som sier vi ikke må få panikk, bidrar selv til å svekke det sivile samfunns motstandskraft.

Vi forstår hvorfor de benekter de mest opplagte sammenhenger: De er livredde for at de har fått en stor femtekolonne i egne samfunn som de ikke aner hvem er. De vil ikke en gang si det høyt og øker dermed spenningen og mistenksomheten enda mer.

Befolkningen er overlatt til å finne ut sammenhengene på egen hånd.

Det regner jihad.

Ta følgende story fra Storbritannia:

jalal-uddin

A former Manchester United stadium steward was jailed Friday for the Islamic State group-inspired murder of an imam who practiced a form of healing which he saw as “black magic” incompatible with Islam.

Mohammed Syeedy, 21, was sentenced to a minimum of 24 years as the getaway driver in the killing of Jalal Uddin.

Uddin, 71, was bludgeoned to death with a blunt instrument, possibly a hammer, in a children’s play area in Rochdale, northwest England in February.

The man who allegedly delivered the blows, Mohammed Kadir, fled Britain three days after the death and is now thought to be in Syria.

Judge David Maddison said Uddin was a “gentle” man who had been attacked because he practiced Ruqya faith healing.

“You and your co-offender saw the practice as a form of black magic that could not be tolerated within Islam,” he told Syeedy as he sentenced him at Manchester Crown Court.

Hva er det en britisk dommer må befatte seg med anno 2016: Nye borgere som dreper en harmløs gammel mann fordi han driver med healing og tilhører samme religion som dem.

Hvis man skjærer vekk uvesentligheter ser man galskapen for hva den er, og den er snart over alt.

Da amerikanerne kjempet i Irak og Afghanistan lærte vi et nytt ord: IED, Improvised Explosive Device. Konstruerte bombeanretninger. De kan ta mange former, fra de primitive til avanserte.

Nå har begrepet dukket opp i USA. De ble brukt under Boston Marathon i 2013, og igjen under marathon i New Jersey og mot utelivet på Manhatten lørdag.

Krigen har kommet hjem, men vi har myndigheter som ikke tør å fortelle oss det.

 

http://www.timesofisrael.com/coalition-strike-kills-is-official-behind-torture-videos/

http://www.timesofisrael.com/british-man-jailed-for-is-murder-of-black-magic-imam/