Et muslimsk samfunn i St. Paul, Minnesota, lever i frykt etter arrestasjonen av Said Murekezi, også kjent som Said Ntamugbunwe. Murekezi, som selv er muslim, satte fyr på moskéen for å protestere mot hjemløshet.

Onsdag ble Murekezi (42) arrestert og siktet for brannstiftelse, ifølge politiet i St. Paul. Arrestasjonen kom en dag etter brannen som forårsaket store skader på Oromo American Tawhid Islamic Center.

Det var ingen mennesker til stede da brannen ble påsatt. Hendelsen var det femte rapporterte hærverket mot et islamsk senter i delstaten i år.

Ifølge KTSPT TV sa han til politiet at han er muslim og ser andre muslimer og amerikanere sove ute i kulden i stedet for å få hjelp av kommunen eller regjeringen.

Murekezi fortalte også myndighetene at hvis han ikke hadde blitt tatt, ville han ha brent en annen moské eller kirke, og nevnte spesifikt det islamske Dawah-senteret i St. Paul, og et i Mankato, som han besøker og stjeler penger fra.

Han la til at moské-brannstiftelsen bare var en av ideene hans om hvordan han kunne få til en forandring, og sa at han også har vurdert å brenne en butikk på Mall of America, eller sprenge en bombe på et øde sted og innrømme at han har blitt en terrorist til tross for at han hater terrorisme.

Murekezi sa at hvis han var i en regjeringsbygning, ville han brenne ned hele %$#@!* bygget fordi regjeringen ikke gjør nok for hjemløse.

Senteret hadde også vært utsatt for hærverk tre uker tidligere, da en rute ble knust. 12. mai ble en annen moské i St. Paul utsatt for hærverk.

– Vårt fellesskap føler seg sårbart, sa Jaylani Hussein, administrerende direktør for Minnesota-avdelingen av Council on American-Islamic Relations (CAIR). – Vi har lite ressurser og er under angrep.

– Our community is feeling vulnerable, said Jaylani Hussein, the executive director of the Minnesota chapter of the Council on American-Islamic Relations. – We are under-resourced and under attack.

Senator i delstaten Minnesota Zaynab Mohammed sa at medlemmer av det muslimske samfunnet er rystet over angrepene, og bemerket den økte hyppigheten og den destruktive kraften til vandalismen. Spesielt menneskene som går til disse moskéene på regelmessig basis, lever i frykt akkurat nå:

– Minnesota State Senator Zaynab Mohamed said members of the Muslim community in Minneapolis are “shaken” by the attacks and noted the heightened frequency and destructive power of the vandalism.

– Especially the people who go to these mosques on a regular basis, they’re living in fear right now, said Mohamed.

Hatforbrytelser rettet mot religion økte med nesten 12 % i 2021 sammenlignet med 2020, ifølge FBI. Av de 1590 hatforbrytelsene knyttet til religion, var omtrent 10 % rettet mot islamske mål, pr. DNYUZ.

Det nevnes ikke at 58 % av alle religiøst motiverte hatforbrytelser i USA er mot jøder, og de er vanligvis ikke utført av deres eget folk.


Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

tøtt Document ved å kjøpe bøker fra Document Forlag!

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som ebok!

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

Kjøp Paul Grøtvedts bok!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.