Politiet i Minneapolis leter etter en mann som er mistenkt for å ha satt i gang branner ved to moskeer tidligere denne uken. Muslimske ledere frykter at angrepene var motivert av islamfiendtlighet. Men rettsprotokoller viser at Jackie Lahm Little har hatt tre saker der klagerne ba om at han blir innlagt for psykiske lidelser.

Jackie Rahm Little er siktet for annengrads ildspåsettelse for en av brannene som har rystet Minnesotas muslimske samfunn. Den kriminelle klagen nevner ikke mulige motiver, men muslimske ledere sa tirsdag at de fryktet angrepene var motivert av islamfiendtlighet, meldte Star Tribune i Minnesota.

Little (36) er også siktet i forbindelse med den andre brannen. Det brant mandag i tredje etasje i Mercy Islamic Center. Senteret huser Masjid Al Rahma-moskeen.

I straffeanklagen heter det at overvåkingsopptak viser at Little kommer inn i Mercy Islamic Center med en bensinkanne i en bag. Kort tid senere oppdaget en medarbeider en brann i nærheten av kontorer i bygningen. Minneapolis brannvesen og politiet rykket ut, og brannen ble slukket før den kunne spre seg.

Politiet innhentet overvåkingsvideo fra en bensinstasjon i nærheten, som angivelig viser Little kjøpe en bensinkanne og fylle den med bensin samme dag som ildspåsettelsen.

Nicholas Kimball, talsmann for Hennepin County Attorney’s Office, nektet å kommentere mulige motiver. De to moskeene er mindre enn en kilometer fra hverandre.

Politiet identifiserer Little som en 36 år gammel hvit mann.

Andre grads brannstiftelse gir en dom på opptil 10 års fengsel og opptil $20 000 i bøter. Det er definert som at noen har med vilje ødelagt eller skadet en fast eiendom eller en personlig eiendom verdsatt til mer enn $1.000. Little kan bli siktet for andre forbrytelser, skriver Star Tribune.

Rettsprotokoller viser at Little har hatt tre saker der klagerne ba om at han blir innlagt for psykiske lidelser. Begjæringene ble sendt inn mellom april 2021 og desember 2022.

I mars 2021 utstedte Edina politiavdeling en varsel om savnet person for Little og ba publikum om hjelp til å finne ham.

Jaylani Hussein, CAIRs administrerende direktør for Minnesota, sa at han er glad for at politiet har identifisert en mistenkt. Han advarte om at moskeens ledere i Minnesota ikke vil slippe angsten før personen blir arrestert:

– Det er åpenbart at samfunnet vårt er engstelig og er glad politiet beveger seg ganske raskt for å pågripe, sa Hussein.

– We obviously as a community are on edge and are glad police are moving pretty swiftly to apprehend, Hussein said.

– Vi ser frem til å forhåpentligvis komme med en løsning på dette fordi vi fortsatt har økt sikkerhetsberedskap ved alle moskeene våre og vi er bekymret for at denne personen kan komme til moskeene våres når som helst.

– We look forward to hopefully bringing a resolution to this because all of our mosques are still on heightened security alert and concern of this person potentially coming to their mosque at any time.

CAIR-MN har tilbudt en dusør på $5000 til alle som gir informasjon som fører til arrestasjon.

Den muslimske befolkningen er raskt voksende i USA, og Minnesota er en av delstatene hvor muslimer bosetter seg.  Innen 2040  anslås de å være den nest største amerikanske religiøse gruppen, delvis drevet av høy fruktbarhet og immigrasjon.

Document skrev forrige uke om bystyret i Minneapolis som fredag for å tillate muslimske bønnerop til enhver tid, og ble dermed den første store amerikanske byen som godkjenner den islamske praksisen. Bønnerop hadde alleredet startet i fjor.

Les også:

Minneapolis tillater bønnerop fra moskéer til enhver tid – Document

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.\

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.