Tavle

I dag ble det ryddet i noen gamle saker, og blant mye skrot dukket det opp en gammel avis. Det var Dagbladet fra 6. oktober 1997. Den store nyhetssaken var på det tidspunktet tvangsekteskap. En jente med navn Nadia hadde klart å flykte fra tvangsekteskap i Marokko. Hun kom alene hjem til Norge.

Sosialantropolog Inger Lise Lien uttalte følgende for 19 år siden:

– Nadia er en av de få som har klart å stå i mot foreldrenes press. Nå kan vi bruke hennes sak som et eksempel på hvilke problemer innvandrernes barn står overfor. Vi kan ikke lenegr lukke øynene for at alt for mange innvandrerekteskap blir innngått under mildere eller sterkere form for tvang.

Daværende utenriksminister Bjørn Tore Godal hadde også meninger om saken:

Utenriksminister Bjørn Tore Godal håper Nadia-saken får innvandrermiljøet i Norge til å tenke seg om.

Nadia saken burde også fått norske myndigheter til å tenke seg om. Det er vel ingen som med hånden på hjertet kan si at problemene omkring tvangsekteskap har forsvunnet med en stadig større ikke-vestlig innvandrerbefolkning.

2016-08-11 10.05.42

2016-08-11 10.06.24