Gjesteskribent

Det franske forlaget Piranha Edition kjøpte for to år siden rettighetene til min bok «Den islamske fascismen». Boken var planlagt utgitt i september i år, og var allerede blitt annonsert på amazon.fr. Først endret utgiveren tittelen «Den islamske fascismen» til «Er islamismen en slags fascisme?» for ikke å skape unødig polarisering.

Men etter angrepet i Nice bestemte forleggeren seg for ikke å utgi boken i det hele tatt. Som han skrev i en e-post, kan konsekvensene for forlaget være dødelige. Forlaget kan ikke garantere for sin egen sikkerhet. Det kunne komme et nytt angrep som det mot Charlie Hebdo.

Hvis utgiveren hadde avsluttet e-posten med dette, kunne jeg ha forstått det, for det handler faktisk om liv og død, og jeg kan ikke forlange av andre at de tar den samme risikoen som jeg gjør med bøkene mine.

Men så kom det ett argument til for hvorfor utgivelsen ikke er mulig i øyeblikket. Boken kunne nemlig gi den franske høyresiden vann på mølla.

Denne høyresiden kan ikke ha eksistert i Frankrike for to år siden, siden forlaget kjøpte rettighetene til boken!! Ellers har man ikke kunnet forhindre at islamister i Frankrike har gitt ut bøker og gjort dem tilgjengelige i moskeene!

Så langt er det allerede kommet i Europa. Et forlag bøyer seg for islamistenes skremselstaktikk. Det er ikke lenge siden denne forleggeren skrev at «Je suis Charlie». I dag skriver han «Jeg er redd for å være Charlie.» Det som er ille, er at han prøver å gjøre en nødvendighet om til en dyd, og bruker ordet «veloverveid» om beslutningen. Jeg kaller det foregripende underdanighet og selvutslettelse!

Krokodillen som du nå fôrer i håp om at den ikke vil spise deg opp, vil også ta deg til slutt. Voltaire ville snudd seg i graven hvis han fikk vite hva slags forståelse av toleransen og ytringsfriheten visse kulturarbeidere i landet hans har, 230 år etter hans død!

 

Opprinnelig publisert på den tyske politiske bloggen Die Achse des Guten den 25. juli 2016.

Den aktuelle boken utkom på Document forlag i fjor. Den kan bestilles gjennom bokhandel, eller direkte fra Document. Forlagssiden er ikke oppe ennå, så bestill direkte gjennom kontakt@document.no. Prisen er 199 kroner, pluss porto.

hamed_abdel-samad_den_islamske_fascismen_front