Registreringssystemet kræsjet da 500.000 ville registrere seg for EU-valget den siste dagen. Det antas at det hovedsakelig er yngre velgere som drøyde til de siste timene og at rundt 80% av disse vil stemme for å forbli i EU. Det er ikke nok tid til å formelt godkjenne en utsettelse av fristen i Parlamentet. Det er pinlig for regjeringen at systemet ikke kunne håndtere alle som ville registrere seg de siste timene før midnatt. Det burde de ha forutsett i vår digitale alder hvor alle venter til siste sekund med å gjøre ting de må online.

Studentdatteren i huset på 19 år har i de siste ukene blitt bombardert med meldinger om å stemme Remain på alle sosiale medier hun deltar på. Hun har knapt sett et argument for Leave. Hun er midt i målgruppen for Camerons håp om at Storbritannia skal forbli ved sin lest. Idag fikk vi et brettet A4-ark i posten fra Leave-kampanjen. Forskjellen fra den tykke og proffe folderen fra regjeringens Remain-kampanje er slående.

Bernard Jenkin, lederen for Public Administration and Constitutional Affairs Committee er ikke fornøyd med dagens kaos og sier at dette får Storbritannia til å fremstå som en bananrepublikk:

“We are on the cusp of legality here. We are now outside the legal framework for keeping the register open today. They are really opening up the possibility of a judicial review.”

«We are not a banana republic. We should not be making up the rules as we go along.”

Harriet Harman mener at man må gjeninnføre ordningen hvor foreldre kunne registrere barna sine for å stemme. Hm, så man mener de er voksne nok til å bestemme over Storbritannias fremtid, men må ha hjelp av mamma og pappa til å registrere seg? Utrolig.

Matt Hancock, the Cabinet Office minister, says any extension to the voter registration deadline, which passed at midnight last night, will require legislation.

Labour have said they will support such legislation, with veteran MP Dennis Skinner suggesting the party could give up half a day of its time in the Commons to allow the time to debate it.

Meningsmålingene viser at Leave leder, men det behøver ikke å bety noe som helst.

35079D4E00000578-0-image-a-3_1465339464025

David Cameron har sagt at de som registrerer seg idag vil bli godkjent og sendte ut en melding på Twitter:

no. 10

Men hvis de ikke gjør noe med alle de som ikke fikk registrert seg de siste to timene før midnatt, så vil det bli klager og mulige rettslige følger. Skjønt, det kan det vel bli uansett nå. En god indikasjon på tingenes tilstand vil være om Cameron stiller opp i en siste helt på sparket TV-debatt. Da vet vi at Remain er blitt skrekkslagne.

The Telegraph

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂