Som kjent så kræsjet websiden hvor man kunne registrere seg for EU-valget i Storbritannia de to siste timene før fristen gikk ut. Cameron tok til Twitter og ba alle om å fortsette å registrere seg online dagen etter.

Mange har mumlet i skjegget om juks, men det er omtrent helt utenkelig at dette har vært noe annet enn en overbelastet webserver som ikke greide å ta unna alle de som hadde drøyd registreringen til siste minutt. Vi som bor her er godt kjent med slike offentlige systemfeil og Leave-siden bestemte seg da også for å ikke gjøre for mye ut av det. Tross alt var det mange som ønsket å stemme som gjorde det de kunne for å registrere seg innen fristen. Man foretrekker fair play. Det er tross alt briter det er snakk om.

Parlamentet gjorde så det utenkelige (alle sa det var umulig) og hastevedtok en forlengelse av registreringsfristen. Dette legaliserte det hele. Ingen kan huske at en ny lov har blitt vedtatt så raskt noengang. Og så raust: To ekstra dager for å veie opp for de 105 minuttene som systemet var nede.

Dette har gitt resultater, og da særlig for Remain. 436.000 ekstra personer har registrert seg og de aller fleste er under 35 år og altså langt mer tilbøyelige til å ville forbli i EU. Det ble beregnet at omtrent 50.000 forsøkte å registrere seg i løpet av de 105 minuttene hvor de ble møtt med systemfeil. Nå har de altså fått 386.000 ekstra. Ikke dårlig, særlig ikke i et valg hvor ingen tør spå utfallet.

Pro-Brexit Tory MP Michael Fabricant sier at beslutningen om å forlenge fristen med to dager for å kompensere for 105 minutter «seems like desperate cheating by the Government.»

3521A3D900000578-0-image-a-23_1465573718251

Vi har nok ikke hørt siste ord i denne saken.

Daily Mail

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂