Dagbladet melder at NRK har vært i Rinkeby, en forstad i Stockholm, for å lage en reportasje. NRK-profilen Anders Magnus opplevde å bli angrepet av personer som kastet steiner. Han ser ingen grunn til å anmelde forholdet fordi han mener at det var politiet det egentlig ble kastet etter. Den nye moralen er at man skal tåle uretten som rammer andre.

– Anders Magnus og Mohammed Alayoubi var sammen med politiet da steinkastinga fant sted, og opplevde at steinene av rettet mot politiet, ikke dem. Derfor har det ikke vært aktuelt å anmelde forholdet, opplyser NRK videre.

I den samme artikkelen kan man lese hvordan et islamsk samfunn vokser frem i forstedene. Er det dette som er vår praktfulle fremtid?

Caféeier Jamal Ziani, som Dagbladet møtte for kort tid siden, insisterer på at Rinkeby er et trygt sted.

– Det er ikke farlig her. Bare tull. Se dere rundt. Har noen forsøkt å skade dere? Vil noen stjele mobilene deres? Nei. Her i Rinkeby forstår folk islam, ingen ser stygt på en kvinne i burka. Folk føler seg hjemme her, men det skulle vært flere svensker her ute, sier Ziani til Dagbladet.

Dagbladet

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂