Dagbladet melder at NRK har vært i Rinkeby, en forstad i Stockholm, for å lage en reportasje. NRK-profilen Anders Magnus opplevde å bli angrepet av personer som kastet steiner. Han ser ingen grunn til å anmelde forholdet fordi han mener at det var politiet det egentlig ble kastet etter. Den nye moralen er at man skal tåle uretten som rammer andre.

– Anders Magnus og Mohammed Alayoubi var sammen med politiet da steinkastinga fant sted, og opplevde at steinene av rettet mot politiet, ikke dem. Derfor har det ikke vært aktuelt å anmelde forholdet, opplyser NRK videre.

I den samme artikkelen kan man lese hvordan et islamsk samfunn vokser frem i forstedene. Er det dette som er vår praktfulle fremtid?

Caféeier Jamal Ziani, som Dagbladet møtte for kort tid siden, insisterer på at Rinkeby er et trygt sted.

– Det er ikke farlig her. Bare tull. Se dere rundt. Har noen forsøkt å skade dere? Vil noen stjele mobilene deres? Nei. Her i Rinkeby forstår folk islam, ingen ser stygt på en kvinne i burka. Folk føler seg hjemme her, men det skulle vært flere svensker her ute, sier Ziani til Dagbladet.

ANNONSE

Dagbladet

ANNONSE
Liker du det du leser? Vipps noen kroner til Document på 13629