Forsøket på å ta livet av en tilfeldig bilist på Ring 3 forleden, slo heldigvis feil. Isklumpen, som var på størrelse med en fotball og ble kastet fra en gangbru, gikk igjennom vindusruten og kunne med letthet ha drept noen i bilen.

En drosjesjåfør så sju til åtte personer på brua da bilen ble truffet. Det er også sikret en del spor i området, meldte politiet. De vil etterforske dette.

– Jeg vil ikke gå konkret inn på hva det er akkurat nå, men dette er altså en sak vi ser svært alvorlig på, og som vi vil bruke en del etterforskningsressurser på, sier Pedersen.

Så viser det seg at det ikke er et enestående tilfelle. På Twitter skrev politiet at de har fått inn flere meldinger:

Patruljene ankommer etter at isklumpene er kastet. Alle vet at kasting av isklump mot bil er farlig og kan forårsake store skader og død. Men dette gjøres av «barn og ungdommer» for moro skyld. Vi har allerede registrert at det er blitt kastet stein på biler i Oslo. I fjor unngikk en vekterbil så vidt en 15 kilos stein som ble kastet fra en bro på Vestli. Forsker på kriminelle gjenger ved Nasjonalt kunnskapssenter om vold og traumatisk stress (NKVTS), Inger Lise Lien, ropte varsku:

– Det er nærmest et drapsforsøk å slippe en 15 kilos stein ned på en vekterbil i fart. Jeg vil vite om noen av ungdommene har krigserfaring, eller hvorfor de så sterkt angriper autoriteter, sier forskeren, og trekker paralleller til situasjonen i svenske områder som Rinkeby, Göteborg og Malmö.

Nærmest et drapsforsøk? Hva annet skulle det være enn drapsforsøk?

Når ser vi det første isklump-drapet?

Kjøp Kent Andersens bok her!