Etter en liten pause har steinkastingen mot danske bilister på E65 i Skåne startet opp igjen. Flere danskregistrerte biler ble angrepet med steiner mandag og tirsdag.

Halv åtte mandag morgen ble en dansk bil truffet underveis mellom Malmö og Ystad.

– Bilisten blev inte skadad men fick en ordentlig skada på sin bil, säger Ewa-Gun Westford, Skåne-polisens presstalesperson.

Siden april har rundt 90 danske biler blitt truffet av steiner og andre gjenstander på denne veistrekningen.

– Först trodde jag att det var ett pistolskott, har Carsten Petersen, som är en av dem som fått en större sten kastad mot rutan, tidigare berättat för Kvällsposten.

I tillegg til steiner blir det skutt skruer med sprettert, ifølge Sydsvenskan. De plukker bevisst ut biler med danske skilter.

 ”Der var kraft bag, for den kom virkelig stærkt”, säger en drabbad dansk kvinna. Det stärker teorin om att det inte rör sig om stenkastning, utan att någon avfyrar stenarna med stor träffsäkerhet med en slangbella eller liknande vapen.

Voldsbølgen har skapt frykt og utrygghet blant danske bilister, hvorav mange er på vei til den danske øya Bornholm. Politiet har vært tilstede siden juni, godt synlige, for å forhindre slike angrep. Dette førte til en pause, men nå er pøbelen i gang igjen.

Det finns ingen misstänkt gärningsman, berättar Ewa-Gun Westford.

– Det sensationella i måndags är att bilisten valde att stanna och slå larm direkt så vi kunde komma på studs. Det hjälpte inte för vi grep ingen. Men det ger oss bättre chanser och bättre möjligheter.

Denne formen for hverdagsterror har også funnet sted i Norge og Danmark.

På Vestli i Oslo forsøkte en gjeng å kaste en 15 kilos stein på en vekterbil. Også i Drammen er det blitt kastet stein mot biler på motorveien. Og i Danmark døde en tysk kvinne da bilen deres ble truffet av en stein som ble kastet fra en bro.

Expressen Kvällsposten

Kjøp Thomas Knarviks bøker her! In His Name har ikke tidligere vært i salg i Norge. Vi har et lite og eksklusivt restopplag. Benytt sjansen!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.