Ved en Pegida-demonstrasjon i Malmø i går ble de åtte (8) demonstrantene møtt av 5.000 motdemonstranter. Motdemonstrantene hindret flere Pegida-demonstranter i å komme seg frem til demonstrasjonen midt på torget.

1200

Å delta i Pegida-demonstrasjon i Malmø er en intimiderende affære. Man misunner ikke de åtte som står i midten med bankende hjerter.

 En del rop och skrik just nu men annars är det inget konstigt, säger Ewa-Gun Westford, presstalesperson för polisen, som är på plats på Stortorget.

Hon uppskattar antalet motdemonstranter till 5 000, men betonar att det är en mycket svävande siffra. 

– Innanför avspärrningarna är det åtta Pegidaanhängare, om det finns fler supportrar utanför kan jag inte avgöra, säger Ewa-Gun Westford.

Hvor mange tok bilder av de åtte demonstrantene? Politibeskyttelsen forsvant klokken 21, nå er de tilbake i hverdagen. Venstreekstremister i Sverige bedriver oppsøkende virksomhet og man må leve med denne trusselen etter deltakelsen.

Danske Snaphanen skriver:

Når man bedømmer det meget lave deltagerantal, hører dette med: Hvem vil frivilligt løbe spidsrod mellem 5000 potentielt voldelige venstreekstremister og arabere? Sympatisører er blevet hjemme. Malmø er en enklave, en tidslomme over en falleret utopi. Forlad den som titusinder har gjort og glem den. For ti år siden flygtede 3-4000 husholdninger om året, det må være cirka 10.000 mennesker årligt. Det er temmelig mange i en mindre by på 300.000. Følg strømmen.

Sydsvenskan

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂