Kravallpoliser stoppar demonstranter nedanför slottet vid Norrbro i Stockholm på onsdagskvällen. Demonstranterna har tidigare under kvällen deltagit vid den tysta protesten till stöd för Black lives matter-rörelsen som hölls på Sergels torg och som sedan upplöstes av polisen på grund av coronarestriktionerna. Foto: Jonas Ekströmer/TT / NTB scanpix

Tross oppfordringer fra svenske myndigheter om å bruke digitale medier for å demonstrere mot rasisme, er det planlagt ny demonstrasjon i Malmö torsdag kveld.

Arrangøren har søkt om å holde støttedemonstrasjonen i forbindelse med amerikanske George Floyds død. Markeringen skal holdes på Ribersborgsstranden utenfor Malmö sentrum.

– Vi går ut ifra at man tar hensyn til Folkhälsomyndighetens anbefalinger om store forsamlinger, sier Malmö-politiets talskvinne Ewa-Gun Westford.

Innenriksminister Mikael Damberg oppfordrer til å bruke digitale medier, slik at man ikke skal belaste helsevesenet ytterligere. Han forsvarer samtidig politiets opptreden under demonstrasjonen i Stockholm onsdag kveld.

I en kommentar til TT siger Damberg at det er en viktig demokratisk rettighet å demonstrere, men med tanke på pandemien må man minske smittespredningen, og derfor tillates ikke store forsamlinger.

 

Kjøp Halvor Foslis bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.