Politiet setter nå inn droner for å bekjempe pøbler som kaster stein mot biler fra bruer over motorveiene. Denne grove kriminaliteten rammer mange danske som besøker «broderfolket».

Polisen har växlat upp övervakningen av vägarna mellan Ystad och Öresundsbron. Allt för att hitta den eller de skyldiga till stenkastningen mot danska bilister. Nu används drönare och även alternativa vägar kontrolleras.

Svenska polisen hade till en början ingen koll på den omfattande stenkastningen som skett mot danska bilister som framför allt kör mellan Danmark och Bornholm på E65. Det var inte förrän en dansk pendlargrupp i sociala medier gick ut med det som man insåg omfattningen.

– I torsdags eftermiddag gjorde vi den senaste räkningen och då var vi uppe i 60 stycken anmälningar om stenkastning, säger polisens presstalesperson, Ewa-Gun Westford.

Nå krever den danske justisministeren at myndighetene tar grep, skriver TV2.

TV 2 Bornholm skriver at svensk politi har mottatt mer enn 40 anmeldelser av steinkast mot bilister på motorveien E65 mellom Skurup og Ystad helt sør i Sverige.

Det hele har nå gått såpass langt, at svensk politi har laget en egen utredningsgruppe.

Det danske Rogspolitiet oppfordrer alle som opplever denne formen for terror til å anmelde sakene.

Sedan april månad har polisen tagit emot sammanlagt 75 anmälningar om stenkastning mot danska bilister.

Fenomenet er ikke nytt. Document skrev om dette for over seks år siden.

SVT

Les også: Multikultur krever steinsikre bilruter

Kjøp Peder Jensens bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.