Nytt

najim-laachraoui-3

Najim Laachraoui, en av de to selvmordsbomberne på flyplassen i Brussel den 22. mars, hadde jobbet i en virksomhet på flyplassen i fem år, frem til slutten av 2012, skriver Frankfurter Allgemeine.

Den tyske avisen opplyser at lufthavnpolitiet kort tid før terrorangrepet hadde oppdaget et hemmelig bønnerom i kjelleren på flyplassen.

Der hadde «radikalisert personale» møttes for å be i hemmelighet. Bønnerommet skal siden ha blitt stengt. I mellomtiden skal det ha blitt utarbeidet en liste over «minst 50 medarbeidere» med tilgang til flyplassen som er blitt klassifisert som radikale.

NTB skriver også om saken, men ser ikke ut til å ha fått med seg denne mildt sagt interessante informasjonen, som ikke akkurat er noen kjempereklame for bønneromsforkjempere i sin alminnelighet.

Man må spørre seg hvor mange potensielle sikkerhetstrusler som kan arbeide rundt omkring på Europas flyplasser. Som alminnelig flyreisende har undertegnede kunnet observere stuere ved større europeiske knutepunkter med den hvite kalotten på hodet som gjerne benyttes av islamister. Det ville da heller ikke være overraskende om det fantes en og annen radikalisert stuer i lys av at det totalt kan jobbe femti radkialiserte personer på én flyplass. Hvor vanskelig ville det egentlig være for dem som har ondt i sinne, å planlegge en ny Lockerbie-bombing?

 

Frankfurter Allgemeine
NTB/Romsdals budstikke