Christian Lindner under en pressekonferanse i Berlin den 21. januar 2022. Foto: Michael Sohn / AP / NTB.

Tysklands regjering vil i tiden frem til 2026 investere rundt 200 milliarder euro i den «klimavennlige omleggingen» av landet, kunngjorde finansminister Christian Lindner (FDP) søndag til allmennkringkasteren ARD.

Pengene skal blant annet benyttes til ladestasjoner for elbiler, hydrogenproduksjon og avgiftsfritak til fornybarbransjen, skriver Frankfurter Allgemeine.

Kunngjøringen kommer kort tid etter at den tyske regjeringen bestemte seg for å satse 100 milliarder euro ekstra på forsvaret.

Verdenssituasjonen har ført til store økninger i energiprisene, men Lindner avviser å redusere avgifter med sikte på å kompensere forbrukerne for den kraftige økningen i bensinprisen.

Staten kan dempe støtet og omfordele belastningen, men ikke oppheve den, sa han til Bild TV. Slike kutt kan bare finansieres med økt låneopptak, og det er ikke riktig å sette barnebarna i gjeld for å finansiere høye bensinpriser i dag, sier Lindner.

Økningen i energiprisene skaper også prisstigning på kunstgjødsel, korn og andre matvarer.

Ifølge den økonomiske tenketanken Institut der deutschen Wirtschaft (IW) i Köln vil den tyske regjeringens politikk redusere forbrukernes kjøpekraft, skriver Frankfurter Allgemeine.

 

Kjøp Kents bok her!

 

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

 

Kjøp «Politisk kitsch» av Alexander Grau her!

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.