Katarina Tuvstarr Eriksson er en svensk kvinne og småbarnsmor. I et land hvor det begås drap flere ganger i uken, antall anmeldte voldtekter er i verdenstoppen, ambulansepersonell angripes av steinkastende ungdom og befolkningen byttes hurtig ut med ikke-vestlige/muslimske personer, hva er vel mer naturlig å bekymre seg over kjønnsdelte barneavdelinger i klesbutikkene?

Katarina Tuvstarr Eriksson mener at man skal kunne kjøpe klær fordi man liker dem, ikke fordi de skal passe til et bestemt kjønn. Ennå er det ingen lov i Sverige som forbyr folk å kjøpe jenteklær til gutter eller motsatt.

Om den muslimske delen av befolkningen setter pris på et kjønnsnøytralt samfunn er muligens en annen historie. Tuvstarr Eriksson lufter sine bekymringer til Aftonbladet.

När Katarina Tuvstarr Eriksson skulle köpa barnkläder i helgen och än en gång fick frågan vilket kön hennes barn har fick hon nog. Nu startar hon ett Facebook-upprop mot klädkedjans barnavdelning.
– Man borde väl kunna köpa kläder utifrån vad man tycker om och inte efter kön? säger hon till Aftonbladet.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂