Påtalemyndigheten i Bologna åpnet tirsdag etterforskning av Bilal Erdogan, sønn av presidenten, for mulig hvitvasking. Bilal flyttet til Bologna i fjor sommer. Tyrkiske varslere hevder at han hadde med seg store summer kontanter.

On Tuesday, Bologna Chief Public Prosecutor Manuela Cavallo decided to investigate the claims and opened an investigation.

Bilal var innblandet i en av de største korrupsjonssaker i tyrkisk historie, som involverte faren. Det ble offentliggjort telefonsamtaler der Erdogan senior bli kvitt kontanter. Det var snakk om millioner på millioner og de tok mye plass.

Bilal skal studere ved en avdeling av John Hopkins-universitetet, som holder til i Bologna. Han har bedt den italienske staten om sikkerhetsvakter.

Erdogan-familien er ikke akkurat populær blant den del av befolkningen som ikke deler begeistringen for AKP-regimet. Folk ser hvem som beriker seg.

In October of last year Twitter whistleblower Fuat Avni’s claimed that Bilal Erdoğan went to Italy with large amounts of cash, saying that Bilal flew to Italy on Sept. 27, 2015 and planned to remain there for a while and possibly bring family members over at a later time.(..)

Bilal Erdoğan still lives in Italy with his family.

http://www.todayszaman.com/national_italian-prosecutor-to-investigate-erdogans-son-for-money-laundering_412563.html