President Recep Tayyip Erdogan besøkte fredag den viktigste kurdiske byen i Øst-Tyrkia, Diyarbakir, der han tok kraftig avstand fra at amerikanske soldater kjemper sammen med PKKs søsterorganisasjon YPG.

Det som særlig har provosert Erdogan er bilder av amerikanske soldater som bærer YPG-symbolet på skulderen.

«I condemn the support of US to YPG. Our NATO allies shouldn’t send their troops to Syria, standing with YPG terrorists. The parties claiming that YPG is not PKK should take lessons from us. We are showing the evidence that these two groups are the same. However they are standing on the wrong side,» Erdoğan said.

Erdogan nøyer seg ikke med registrere uenighet, han går til angrep på USA for å være på feil side.

Erdogan har innledet en krig mot terror, og den omfatter både IS og PKK, som han hevder er det samme. Krigen mot kurderne synes viktigst. Det holder ikke at kurdisk gerilja legger ned våpnenen, de må også avsløre hvor de har gravd dem ned. Det kurdiske HDP-partiet er talerør for PKK, sa Erdogan.

“It’s will not be enough to lay down weapons. If they do this, they will give coordinates of places where they bury and cement their weapons. If not? They will then have to leave this country,” Erdoğan said.

He also criticized People’s Democracy Party (HDP) for its failure to give a harsh response to the terrorist group’s attacks.

“The political party, backed by PKK, is in Parliament to serve as mouthpiece of PKK. They are trying to escape abroad,” he added.

Nasjonalforsamlingen er ved å oppheve den parlamentariske immunitet slik at kurdiske representanter kan anklages for å stå i ledtog med terrororganisasjoner.

Erdogans krig mot terror er en krig mot det tyrkiske demokratiet.

 

Yeni Safak

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.