Tyrkia har innført unntakstilstand i byen Cizre etter et mange mennesker er drept. Kurdiske parlamentarikere sier 21 sivile er drept, mens myndighetene påstår de var terrorister. Stemningen er uhyre spent.

De drepte ligger fremdeles uten begravelse i varmen og det skal være lite vann og mat.

Hvis ikke president Erdogan heller olje på den opprørte sjøen kan det bli krig i Øst-Tyrkia. Den vil i så fall smelte sammen med krigen i Syria.

Turkish police stopped pro-Kurdish politicians on Thursday marching to a town where they say 21 civilians have been killed and a humanitarian crisis has unfolded since authorities imposed a curfew to combat Kurdish rebels.

Turkish authorities said nearly all of those killed in the week-old curfew were Kurdish militants.

Cizre, near Turkey’s borders with Syria and Iraq, has become a flashpoint in two months of deepening violence in the mainly Kurdish southeast. Hundreds have died since Kurdistan Workers Party (PKK) militants and the state resumed hostilities after the collapse of ceasefire in July.

MPs from the Peoples’ Democratic Party (HDP), which draws most of its support from Kurds, say civilians in the town, which has more than 100,000 inhabitants now under a round-the-clock curfew because of the fighting, are in a dire situation, with the dead going unburied and food and water running short.

_85466831_d6bbe32d-6fb3-452a-9088-67d3db4e9813

Veien til Cizre er blokkert av tyrkiske sikkerhetsstyrker

Men de pragmatiske politikerne fra HDP har et problem: PKK er rask til å plukke opp hansken og svare med drap på tyrkisk politi og soldater. Det spiller rett i hendene på Erdogan, som ønsket en krig for å piske opp nasjonalismen som kan skaffe ham valgseier. Denne uken ble 16 soldater drept i ett angrep, det høyeste dødstallet så langt.

Det er øye for øye, tann for tann som gjelder i Tyrkia.

30 kurdiske parlamentarikere forsøkte å ta seg til Cizre onsdag, men ble stanset av politiet. De fortsetter til fots under ledelse av den karismatiske Selahattin Demirtas.

_85466827_e1ba770b-80bf-4185-a8ef-1ec8102dcdca

Kurdiske parlamentarikere på vei til fots. 

Telegraph