Macron taler i Les Mureaux den 2. oktober, og Erdogan i Ankara den 6. oktober. Foto: Ludovic Marin og den tyrkiske presidentens pressekontor / Reuters / NTB.

Talen Frankrikes president Emmanuel Macron holdt om islam i en forstad til Paris sist fredag, har ikke falt i god jord hos Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan.

Det var under en tale i en moské i Ankara at Erdogan kom med sitt utfall mot Macron, heter det i en melding fra det statlige tyrkiske nyhetsbyrået Andalou som er offentliggjort i Hürriyet:

“[Emmanuel] Macron’s statement on ‘Islam is in crisis’ in a city where Muslims are the majority go beyond disrespect and are a clear provocation,” Recep Tayyip Erdoğan told a gathering of mosque and religious workers in the Turkish capital Ankara.

A French president making statements urging the restructuring of Islam is «rude,” Erdoğan added.

Macron konstaterte i sin tale at Frankrike er gjenstand for islamsk separatisme, og at kampen mot denne er å anse som en gjenerobring av republikken.

Erdogan hevder derimot at europeiske politikere angriper muslimer for å skjule sin egen utilstrekkeligehet:

«Attacking Muslims has become one of the most important tools for European politicians to hide their failure,» Erdoğan stressed.

Den tyrkiske presidenten mener at mange vestlige stater beskytter «islamofobi»:

In many Western countries, racism and Islamophobia are safeguarded by the state itself, he added.

I henhold til en AFP-melding i France 24 har den franske presidentens nye islamstrategi avstedkommet tyrkisk sinne i tre dager.

 

Kjøp «Islamismen i Sverige» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.