De mange utfallene mot Frankrike og president Emmanuel Macron fra Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan i den siste tidens karikaturstrid har utløst et svar fra det franske satiremagasinet Charlie Hebdo – i form av en Erdogan-karikatur.

På forsiden av magasinets siste utgave, der overskriften forkynner «Erdogan: Privat er han svært morsom», er det en tegning som fremstiller den tyrkiske presidenten sittende ubarbert og tilsjasket i en lenestol i underbuksa med blottet kulemage idet han holder en ølboks i den ene hånden, og med den andre hånden blotter rumpa på en kvinne som bærer et brett med drinker, ved å løfte opp det heldekkende sløret hennes. «Oooh, profeten!» utbryter Erdogan på tegningen.

Tyrkia har offisielt fordømt Charlie Hebdo-karikaturen av president Erdogan og anklaget magasinet for «kulturell rasisme», heter det i en AFP-melding offentliggjort av France 24.

«We condemn this most disgusting effort by this publication to spread its cultural racism and hatred,» Erdogan’s top press aide, Fahrettin Altun, tweeted.

«French President Macron’s anti-Muslim agenda is bearing fruit! Charlie Hebdo just published a series of so-called cartoons full of despicable images purportedly of our President.»

 

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag her.