En mann viser forsiden på det franske satiremagasinet Charlie Hebdo med tittelen «Tout est pardonne» («Alt er tilgitt») som viser en karikatur av profeten Muhammed 14. januar 2015, en uke etter massakren på redaksjonen.  REUTERS/Eric Gaillard/Scanpix

Charlie Hebdo republiserer tegningene av Muhammed som gjorde dem til et mål for jihadister 7. januar 2015.

“Vi legger oss aldri ned. Vi vil aldri gi opp”, sier redaktør Laurent Sourisseau. Bakgrunnen for republisering av Muhammed-tegningene er at rettsaken mot medhjelperne til jihadistene starter nå.

Tolv personer, ti av dem tilknyttet magasinet, ble drept i et terrorangrep mot bladets redaksjon 7. januar 2015. Sjefredaktøren Stéphane «Charb» Charbonnier og fire andre tegnere var blant de drepte. 

Jihadistene bak blodbadet i Charlie Hebdos redaksjonslokaler ble skutt og drept av politiet, men onsdag starter rettssaken mot 14 personer som er tiltalt for medvirkning.

De tolv tegningene, opprinnelig publisert av den danske avisen Jyllands-Posten 30. september 2005, deretter av Charlie Hebdo i 2006, viste blant annet at profeten bar en bombe i stedet for en turban.

I tillegg til de danske tegningene inkluderer forsiden til neste Charlie Hebdo, under tittelen “Tout ça pour ça”, også en karikatur av profeten signert av tegneren Cabu som ble drept i angrepet 7. januar 2015.

Charlie Hebdo-teamet forteller:

“Etter januar 2015 er vi ofte blitt bedt om å produsere andre karikaturer av Muhammed. Vi har alltid nektet å gjøre det, ikke at det er forbudt, loven tillater oss å gjøre det, men fordi det var behov for en god grunn til å gjøre det, en grunn som har en mening og som bringer noe til debatten. Å reprodusere disse tegningene denne uken etter åpningen av rettsaken for terrorangrepene i januar 2015 er viktig for oss».

Le Figaro

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag her.

Kjøp Hege Storhaugs bok «Islam. Den 11. landeplage» fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.