Nyhavn i København sentrum. Foto: Fredrik Hagen / NTB

Det danske partiet Nye Borgerlige ønsker å bruke det franske satirebladet Charlie Hebdos Muhammed-karikaturer i annonser. Bladets tegnere sier nei.

– Vi er i dialog med advokat, som står for å håndtere salg og rettighetene til å bruke bildene, sier partiets pressesjef Lars Kaaber.

Bladets tegnere har satt foten ned for at det danske partiet kan bruke Muhammed-tegningene.

– Etter konsultasjon med tegnerne har Charlie Hebdo bestemt seg for ikke å inngå en avtale med dette politiske partiet, som de ikke deler noen som helst synspunkter med, heter det i en uttalelse fra bladet.

Nye Borgerlige har forhørt seg med en rekke danske aviser, som partiet ønsker å betale for å trykke karikaturtegningene. Weekendavisen og Berlingske har sagt at de er villige til å trykke tegningene.

Jyllands-Posten er blant dem som har sagt nei. Avisen havnet i 2005 i det internasjonale søkelyset etter at den trykket en karikaturtegning av profeten Muhammed som var laget av tegneren Kurt Westergaard.

Vi selger bøker av Hege Storhaug! Både enkeltvis og som bokpakke til superpris.

Kjøp boken til Kjell Skartveit her!


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.