Ti flyktninger som skulle omplasseres til Portugal i forbindelse med EU-planen for flytting av 160.000 fra Hellas og Italia til rundt omkring i unionen, dukket ikke opp, men forsvant på reisen fra Hellas og har ikke registrert seg i Portugal, opplyser Algarve Daily News.

Portugals innenriksminister Constance Urbano de Sousa sier at landet riktignok bare har tatt imot 30 flyktninger, men at de vurderer 90 til – av en kvote på snaut fem tusen.

Status er altså at en land med 10 millioner innbyggere har færre asylanter å bosette enn en norsk bygd med 40 innbyggere. Med den farten bosettingen i EU-regi foregår, er det et åpent spørsmål om menneskestrømmen er ferdig håndtert før opphøret av solens estimerte levetid.

The minister reminded the committee that the EU had agreed to take in 160,000 refugees from Italy and Greece but that, according to figures out this week, only 491 people had been processed.

Man har noen logistiske «utfordringer»:

The process is being held up by the Greek and Italian authorities’ screening processes of identification, taking fingerprints and doing security checks.

These operations are done in sorting centers, but «it turns out that in Greece, of the five planned centres only the one on Lesbos is working» and in Italy, «of the six centres, only three are operational.»

Det er tragikomisk hvor lite EU er i stand til å gjøre noe med virkeligheten på bakken.

Innenriksminister de Sousa er klar på at man ikke må innføre restriksjoner i Nord-Europa (det forstår man jo godt):

The minister stressed that Portugal must be able to accommodate more refugees and did not agree with restrictive measures being adopted in some countries, such as Denmark. She sees measures to prevent people from exercising a fundamental right under the Universal Declaration of Human Rights as abhorrent.

Ikke dumt å spille menneskerettighetskortet når det er noen andre som blir sittende med Svarteper. Smart, hun Constance.

 

Algarve Daily News