Tavle

SVT-ledelsen sentralt arbeider for å få fjernet sjefen for Uppdrag granskning, men kamuflerer det som en lettelse i arbeidsbyrden. Men det ser medarbeidere som Janne Josefsson rakt genom.

Bakgrunden till konflikten handlar om vem som ska vara chef för samhällsredaktionen, där ”Uppdrag granskning” ingår. Enligt uppgifter till tidningen Resumé handlar konflikten på ytan om att Ylva M Andersson, allmän-tv-chef på SVT i Göteborg, vill avlasta programchefen Mette Friberg. Detta genom att frånta henne ansvaret för ”Uppdrag granskning”. Men i själva verket ska det handla om att hon vill få bort henne från jobbet som chef för hela samhällsredaktionen.

Ikke minst Josefsson har gjort flere oppsiktsvekkende dokumentarer, bla. om voldsvenstre. Han er en dyktig reporter. Følgelig må han bringes under kontroll. Det er lettest å ta sjefen som gir ham frihet til å arbeide.

 

http://www.dn.se/kultur-noje/janne-josefsson-i-storbrak-med-svt/