Nytt

I Aftenpostens A-magasin kan man lese om Ku Klux Klan. Artikkelen vektlegger Donald Trumps populæritet blant medlemmer i Ku Klux Klan. Den forteller oss også om hvite velgeres frustrasjon som fører til at de stemmer på en mann alle i utgangspunktet hadde avskrevet. Ingen trodde på at folk ville like negative uttalelser om muslimer og mexikanere. Hvite tilhengere av Trump fremstilles som suspekte individer som er i samme bås som Ku Klux Klan.

Aftenposten poengterer at ingen stortingspolitikere foretrekker Trump som presidentkandidat.

Heier man på Trump er man på kant med alt og alle. Hvite mennesker står i veien for den multikulturelle idyllen. Det ser ut til å være Aftenpostens budskap.

Donald-Trump-smiling1-1024x536

De viktige spørsmålene stilles ikke: Hvorfor snur så mange hvite velgere i USA seg bort fra de andre republikanske presidentkandidatene? Hvorfor snur folk seg vekk fra fredens religion, islam?

Fra A-magasinets artikkel om Ku Klux Klan:

Donald Trump har blitt svært populær på den ytterste høyrekanten av amerikansk politikk. Hans aggressive posisjon på innvandring og Islam, samt fokus på nasjonal styrke resonnerer blant mange hvite velgere. Gary har snekret et hjemmelaget skilt til ære for Trump.

—-

Trump og KKK

—-

Pressen og Trumps partifeller lo det bort som fantasiene til en kandidat som snart kom til å forsvinne, men ukene gikk, og Trump forsvant ikke, tvert imot økte han i popularitet. Alle hadde tilsynelatende undervurdert hvite velgeres frykt og frustrasjon. De andre kandidatene lot seg hjelpeløst dra til høyre.

Fra Aftenposten og artikkelen om stortingspolitikere og Trump:

Nesten 70 prosent av stortingsrepresentantene som har svart Aftenposten håper det blir en ny Clinton som president.

—-

Ingen vil ha Trump
Donald Trump er mannen som har sjokkert både USA og verden med å lede meningsmålingene på republikansk side i månedsvis. Men han har ingen støtte på Stortinget.

Trump er også den kandidaten som nevnes desidert flest ganger som en som er uegnet som president.