Gjesteskribent

Under onsdagens sending av Lønsj i NRK P1 kom programlederen Rune Nilson med en tirade rettet mot nordmenns «rasisme og fremmedhat».

Folk løper rundt og tenner på bygninger, fordi de skal brukes til å huse foreldreløse barn som med nød og neppe har klart å unnslippe krigens grusomheter med livet i behold.

Og dette gjør oss alle til…

En gjeng med ufordragelige og motbydelige egoister, som tror vi er berettiget et bedre liv enn alle andre i verden

rune.nilson
NRKs Rune Nilson kobler ildspåsettelsen med alle som ikke er for fri innvandring. Det er ikke første gang han har framført lignende tirader, i eteren og sosiale medier.

Selv om det er ingenting nytt, går mediene i flokk og videreformidler Nilsons monolog, helt uten motforestillinger. Så la oss raskt komme med noen.

1. Logisk tankefeil

Nilson forklarer ikke sammenhengen mellom en asylbrann og nordmenns generelle skepsis til innvandring. Fordi det ikke finnes noen sammenheng.

Han bryter pressens egen Vær Varsom-plakat hvor det heter «Unngå forhåndsdømming». Han utpeker ikke de skyldige bak hotellbrannen i Lindås, men utdeler kollektiv skyld. Og det er enda verre.

De siste 5 årene har det vært 133 branner i norske asylmottak, i følge UDI. Bare et fåtall, hvis noen, er beviselig påsatt av folk som er motstandere av innvandring. Langt de fleste er det asylsøkerne selv som er ansvarlige for, med eller uten vilje.

Kilde: http://www.nrk.no/nordland/brann-hver-trettende-dag-pa-asylmottak-1.12007670

2. Generalisering

Rune Nilson framstiller det som at alle som ikke er enige med ham er egoister. Hvordan hadde Nilson og meningsfellene reagert hvis noen hadde omtalt migranter på samme vis som nordmenn? Smak på setningen: «Syrere er en gjeng med ufordragelige og motbydelige egoister, som tror de er berettiget et bedre liv enn alle andre i verden».

Dette hadde vært grovt stigmatiserende hatretorikk som helt fortjent ville blitt plassert i kategorien NETTROLL.

3. «Kontoen full av penger»

Neida, Nilson. Alle nordmenn har ikke «kontoen full av penger». Ifølge SSB: «Økningen i sosialhjelpsutbetalingene fortsatte i 2014. Utbetalt beløp var 5,6 milliarder kroner. Regnet i faste priser er dette 7 prosent mer enn året før. Antall mottagere økte med 4 prosent til 125 400 personer, som er det største tallet siden 2005.». Kilde: http://ssb.no/sosiale-forhold-og-kriminalitet/statistikker/soshjelpk/aar

4. Har Norge råd?

Nilson: «Det virker som om en betydelig del av Norges befolkning har gått fullstendig fra vettet, og blitt besatt av en tanke om at vi som bor her – som er oppvokst her på det store, overdådige luksusgodset Norge – liksom skal ha rett på mer enn alle andre i verden.»

Med hjelp fra SSB-tall har NRK regnet ut hvor mye det økte antallet flyktninger til Norge vil koste. Konklusjonen er at langtidskostnadene kan bli på over 750 milliarder kroner. Kilde: http://www.nrk.no/norge/slik-er-regnestykket-til-nrk-1.12614801

Når én ikke-vestlig innvandrer kommer, påtar den norske stat seg en fremtidig netto kostnadsforpliktelse som SSB beregner til 4,1 millioner 2012-kroner. Kilde: http://www.hegnar.no/okonomi/artikkel325140.ece

Regningen må betales. Velferden som ytes av norske kommuner kuttes når neste års budsjetter behandles. Fremtidens pensjoner er i fare.

Hvordan har Rune Nilson og alle som trykker «liker» tenkt at dette skal finansieres?

5. NRKs rolle

Selv om man jobber i NRK er det lite ærefullt å bruke den utdelte mikrofonen til å æreskjelle andre. Nilson møter sannsynligvis ingen motbør internt, eller i norske medier generelt. Han kommer fra en flokk med venstreekstreme og kjører en monolog av politisk korrekt ideologi i statskanalen. Nilson representerer det som NRK mener om innvandringspolitikken. Det er bedre å hjelpe noen få til luksus fremfor å hjelpe de mange. Media vinkler kynisk på enkeltskjebner, for å vekke følelser i det norske folk. For å få gjennomslag for sin multikulturelle agenda.

I vår ble et fly fra Germanwings styrt inn en fjellvegg i Alpene av andrepiloten. Han låste cockpiten og gjorde et valg som ble fatalt for alle 150 om bord. Verken kapteinen eller passasjerene klarte å bryte opp døren og redde seg selv.

Rune Nilson har låst seg inne i NRKs cockpit. Vi er mange som står og rister i døren. Blir vi mange nok, så får vi den kanskje opp!