Sakset/Fra hofta

Samfunnets støtter mobiliserer til jul. De har mye å gjøre. Lektor Gøran Karlsen har formulert Ti bud til deg som er på vei mot ytre høyre i Fredrikstad Blad. Her er det mye julegodt.

4. Hege Storhaugs ord er lov.

Benekter du fakta? Hege Storhaug er fakta – ja – kjempefakta. Hun er så fakta at nå stemmer vi ho alle frem til «årets navn». Endelig ser vi mobilisering på ytre høyre igjen, noe som har vært en mangelvare siden 1930-tallet. Hege Storhaug er rasjonell og faktabasert. Ja, hun er så rasjonell at hun digger fakta.

Jeg griper meg i å undres: Max Hermansen ble tvangspermittert fra Kuben vgs i Oslo. Hadia Tajik har sagt at man kan ikke være lærer med slike holdninger. Men gjelder begrensningene kun mot høyre? Finnes det ingen saklightskriterier på venstresiden?

I bud 7. klasker lektoren til:

7. Adolf Hitler hadde et par poenger.

Han var forut for sin tid, og gjorde mye bra. Hitler lagde blant annet autobahnen der alle kan kjøre så fort de vil. Vi er tross alt liberale, og alle bør få gjøre som de vil uten at marxistene må bry seg. Han var også flink til å skape arbeidsplasser, og hadde kontroll på innvandring. Alt det andre med dreping og så videre hadde sosialistene skylda for, og Hitler hadde dessverre sosialistiske tendenser.

Ut fra navnet; Nationalsozialistische Deutsche Arbeiterpartei, ser vi jo at Hitler tilhørte både sosialistene og Arbeiderpartiet, og konsekvensen av det var alt det grusomme som skjedde under den andre verdenskrig.

Når det gjelder jødene vet jeg ikke helt hva vi skal mene, men det er bare til å ringe Hege Storhaug for svar. Onde tunger skal ha det til at Storhaug også er sosialist, men det er sikkert kulturmarxistisk vrøvl.

Lektor Karlsen burde ha lært seg de opprinnelige budene før han laget sine egne.

Du skal ikke bære falskt vitnemål.

Dette er et bud venstresiden har latt som ikke eksisterer. Det gjelder ikke dem. De kan trygt bære falskt vitnemål. Det er faktisk blitt deres metode.

Det koster dem. Faktisk ser det ut til at alle angrepene hjelper på salget av Storhaugs bok. Lektoren går rett i fella.

Renholdsbransjen

Før jul melder de seg på i koret. Ingebrigt Steen Jensen er i samme spor selv om han ikke benytter hakekors og bart. Han holder seg til kloakkmetaforer som Gule. Han er i renholdsbransjen: Starter anti-hatprosjekt på Facebook.

Steen Jensen vil skyfle møkk. Fra imorgen vil han spa den tilbake der den hører hjemme:

La oss be folk om å holde sine kjipe holdninger for seg selv. Vi har leflet med det nye klimaet av mistenkeliggjøring og hat lenge nok nå. Vi reagerer nesten ikke lenger når folk foreslår at hjemsendelse av flyktninger skal foregå i et Hercules uten fallskjerm, som betyr at asylsøkerne skal settes på et fly og kastes ut av det. Resultatet er at det er blitt legitimt med hatefulle ytringer og holdninger vi som folk alltid har tatt avstand fra. Dermed tyter dritten ut i det offentlige rom. La oss spa den tilbake der den hører hjemme, nemlig på ondskapstyrannenes private toaletter.

Men Steen Jensen treffer ikke helt. Hvorfor skal folk på høyresiden holde munn, hvis de på venstresiden kan gå rundt med brun kost? Tenker folk. Er det bare retur uten fallskjerm Steen Jensen mener? I så fall tror jeg de fleste er enige. Slikt vil vi ikke ha. Men hvis han bruker dette eksemplet og mener det er representantivt, tar han feil. Da bruker han stedfortrederargumentasjon: Han vil ramme meninger han ikke liker. Akkurat den kjøper ikke folk lenger.

Steen Jensen svinger seg opp og lyder helt gerhardsensk når han hyller samhold og trygghet. Men hva er det disse ordene betyr idag? Mener Steen Jensen virkelig at det er selvinnlysende?

La oss stå opp for de verdiene nasjonen er tuftet på, og som nå utfordres mer enn jeg kan huske: Trygghet, mangfold, solidaritet og fellesskap. Jeg vet at det bokstavelig talt er en drittjobb,men noen må gjøre den.

Bokstavelig talt? Nei det var visst en overdrivelse. Steen Jensen  vil bruke Ordet. Men har likevel en setning som tyder på en slags desperasjon:

Politikerne våre (har) åpenbart har meldt seg ut. De har forlatt sitt folk, så vi får rydde opp selv med det våpenet vi bruker til den slags: Ordet.

Dette er nesten samme stemning som den man finner blant dem han vil bekjempe: «Forlatt sitt folk, rydde opp selv.»

Hvis Steen Jensen har humor vil han se ironien. Han har makta på sin side og likevel føler han seg alene.

Hva kan vi da vente oss til jul? Føler de at makten begynner å glippe ut av hendene? Er det det handler om?

Mer julekos

Dagbladet har mer julekos på lager: P1s Rune Nilson tordner mot nordmenns flyktninghat:

Han stiller seg spørsmålet om en betydelig del av Norges befolkning har gått fra vettet og hvordan det ble sånn.

– En gjeng med ufordragelige og motbydelige egoister, som tror vi er berettiget et bedre liv enn alle andre i verden. For dette har blitt vanlig, folkens! Ting som dette ytres så å si daglig her i landet nå, sier han.

Santa

Man gremmes. 

 

Les også

-
-
-
-
-

Les også