Innenriks

Flyplasser er nå så godt sikret at terrorister ser seg om etter andre mål. Ferger har seilt opp som sårbare. Trafikken over Kanalen er hyppig og britiske myndigheter har fått øynene opp for hva som kunne skje hvis terrorister kom seg om bord.

Ministers have highlighted passenger ferries as a weak link in Britain’s defence against Islamist terrorists, amid fears they could hijack a ferry in the Channel and commit slaughter, prompting suggestions that sea marshals be deployed to protect passengers.

A senior Government source admitted that security at ports and on ferries was a major concern.

Væpnede sikkerhetsvakter om bord på ferger? Det virker sannsynlig. Hva med tog? TGV-toget fra Amsterdam i august var ment å bli et blodbad, Disse erfaringene blir sikkert samlet og gått gjennom. Hvilken virkning vil det ha på publikum hvis vi blir vant med at det er væpnede vakter ombord på ferger og tog? Sikkerhetskontrollen på flyplassen har vært en konstant påminnelse om hva som truer oss. Hvis sikkerhet blir allstedsnærværende, hva vil det gjøre med folks innstilling og syn på de som truer oss? Det er et alvorlig spørsmål.

_ferry_port__3506846b

http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/france/12009370/Mali-Bamako-terrorist-attack-170-hostages-Paris-Belgium-live.html