Nytt

Det har lenge vært bekymring for at jihadister skal begå terroraksjoner på skip. Storbritannia har gjort en avtale med Frankrike om å ha sivilkledde, bevæpnede politimenn ombord på kanalfergene for å avverge et mulig angrep i juletiden.

Det er Frankrike som skal supplere fergepoliti og Storbritannia har godkjent at de kan operere også i britisk farvann. Det vurderes også om britisk bevæpnet politi skal settes inn.

Home Secretary Amber Rudd has signed an agreement with French authorities giving them the legal authority to put plain-clothed armed officers on board the vessels travelling into British waters.

However, Ms Rudd has said she is also working with officials to ensure “reciprocal arrangements” can be put in place should she decide that British armed officers need to be deployed on ferries entering French territory to counter the terrorist threat.

Ordningen skal først være en prøveperiode frem til slutten av mars, men når slike sikkerhetsforanstaltninger først er iverksatt, så er det nesten umulig å avslutte. Hvem vil finne på å si at risikoen for jihad-terrorisme i Europa er avblåst?

Man kan jo lett tenke seg hvor grusomt et terrorangrep ombord på en ferge eller cruiseskip ville være. Og dette har jihadistene tenkt på for lenge siden. Sikkerheten i havnene og på skipene har ikke vært så god som man kunne ønske og når flyplassene strammer inn på sikkerheten, blir andre mål mer attraktive. Et stort antall mennesker som er «fanget» ombord på en båt må sies å være det ideelle terrormålet.

Det eneste merkelige her er at det ikke har skjedd enda.

Daily Express