Nytt

Britisk politi er klare til å skyte jihadister som prøver å bruke kjøretøy for å drepe folk. De tidligere reglene om at dette vil være for farlig ble kastet på skraphaugen etter terroren på Westminster Bridge, ifølge Assisterende politimester Simon Chesterman.

Chesterman er ansvarlig for alt bevæpnet politi i Storbritannia. I løpet av ett år vil man ha 10 500 spesialtrente og bevæpnede politi tilgjengelig til å sette inn mot jihadterror og bevæpnede kriminelle.

Britisk politi har hatt mange terror-øvelser som involverer båt, tog og fly. Men de har vært tilbakeholdne når det gjelder å skyte mot et kjøretøy i fart. Chesterman sier at de nå vil skyte mot føreren av et kjøretøy som er blitt brukt som terrorvåpen.

‘As far as lorries are concerned it would be different – we used to talk about not shooting at a moving vehicle,’ Mr Chesterman said. ‘But if the vehicle is being used as a weapon in the first place, there are a number of options available to stop it, particularly a large lorry. We need to shoot the driver.’

Nice.               REUTERS/Eric Gaillard

En av utfordringene er å trenge igjennom vinduene på kjøretøyet:

‘One of the biggest challenges to us is penetrating glass accurately and vehicle glass clearly has a variety of different makes and consistency.

‘So getting the right ammunition to defeat glass has been a challenge. I am confident that with the work we have done and the ammunition we carry, an armed response vehicle officer has the ability to fire at the cab of a lorry to bring it to a stop.’

«Ikke et skudd ble løsnet i Nice…»                                 REUTERS/Eric Gaillard

Det er ikke alle som er mottakelige for realiteter eller korrekt gjengivelse av nyhetene. Gert Nygårdshaug skrev i Aftenposten at det ikke ble løsnet skudd i Nice, Berlin eller London.

I hvilke at de ovenfor nevnte terrorangrep kunne terroristene ha blitt stoppet ved bevæpnet politi? Svaret gir seg selv. Ingen. Ikke et skudd ble løsnet hverken i Nice, Berlin eller London, der bevæpnet politi fantes i gatene. At terroristen skytes til slutt, spiller ingen rolle, da er terrorhandlingen utført.

Dette er ikke riktig. Og terrorhandlingene ville ha fortsatt om ikke jihadistene i Nice og i London hadde blitt skutt og drept. Berlin-jihadisten ble riktignok skutt og drept litt senere, men det var vel ingen grunn til å anta at han ikke ville ha gjennomført flere terrorangrep?

For fake news som dette blir Gert Nygårdshaug belønnet med taletid i Dagsnytt atten.

Daily Mail  The Telegraph