IS ser ut til å ha endret taktikk. De ber ikke lenger folk komme til Syria, men ønsker at folk skal bli i Europa og gjennomføre angrep hjemme. News.Sky.com.

Sky News benyttet to personer som opprettet falske profiler og utga seg for jihadister in spe på chatterom og sosiale medier. De fikk fort napp, fra ledende IS-hold.

One of them is Junaid Hussain, a 21-year-old hacker-turned-jihadist from Birmingham, who runs the IS information and recruitment arm from Syria.

He has been identified by the US Secret Service as a top-five target for elimination by drone strike.

Det er vanskelig å vite hvor mange IS har i Europa. At de er aktive og pågående er hevet over tvil. Kona til Junaid Hussain er den tidligere punk-rockeren Sally Jones. Hun går rett på sak.

IS sender over håndbøker i hvordan man lager bomber. Det er av typen Boston Marathon: trykkokere fylt med spiker og skruer.

Sending us detailed guidebooks, they urged our fictional characters to form gangs and to create a British Islamic State over a long period.

This strategy is a major departure.

Communicating on encrypted messaging sites, a second conversation started with another of our characters, an 18-year-old girl.

Jones quickly asked our character what she wanted to do in the UK – to cut a head off or blow up a bomb.

Sally Jones avslørte at de har tre andre bombere klare i Storbritannia og at paraden lørdag på årsdagen for Japans kapitulasjon, er et mål.

She revealed she had another potential bomber in Scotland and two others who had so far failed to attack.

It was Jones who sent us the details of the plot to attack the VJ commemorations.

With one or even three potential real bombers at large we informed the Metropolitan Police’s anti-terror branch.

Hvorvidt dette er sant eller om Jones forsøker å bløffe, er vanskelig å si.

Det som er sikkert er at mediene gjenforteller alt de får høre. I mangel av en sterk motfortellling, slår IS-storyene folk med skrekk. Grusomhet og handlekraft er for dem et tegn på styrke, og det kan være flere på britisk jord mener det.

 

Det mest interessante er at IS skal ha endret strategi og nå vil at lokale rekrutter blir hjemme og angriper der.

Our IS contacts confirmed the group’s new policy for British and European jihadists is to stay in their countries.