Nytt

Et dusin tette vernedrakter av typen som beskytter mot Ebola, tre dusin støvler av polyetylen – et materiale som er motstandsdyktig mot kjemikalier, hansker, antibakterielle masker … alt dette utstyret ble stjålet denne uken fra et sikret lokalt pediatrisk sykehus i Paris.

Necker sykehus bekreftet tyveriet på onsdag. Den franske statsministeren, Manuel Valls, advarte i sin tale på torsdag om mulige kjemiske angrep selv om han understreker at regjeringen ikke har mottatt noen spesifikke trusler.

« Il ne faut aujourd’hui rien exclure et je le dis avec toutes les précautions qui s’imposent, mais nous savons et nous l’avons à l’esprit, il peut y avoir aussi le risque d’armes chimiques et bactériologiques. »

«Etter statsministerens alarmistiske uttalelser om mulig kjemiske angrep er dette nødvendigvis urovekkende», sier den lokale ordføreren Philippe Goujon. «Sikkerhetsforholdene har blitt styrket på stedet».

Litt sent nå, vil nok mange si.

ebola-virus-outbreak

Hvorfor ville noen stjele tolv slike drakter denne uken?

Det er kanskje å være overmåte optimistisk å tro at disse draktene skulle være til et karneval? Eller at noen preppere ikke hadde råd til å gå til innkjøp av eget utstyr?

Le Parisien  Le Monde