Nytt

charlie.hebdo.film

Daniel og Emmanuel Leconte har laget film om det som skjedde 7. januar 2015. Den heter selvfølgelig: Je suis Charlie.

Den vises på Cinemateket i København 8, 10 og 14 november og det virker nesten som det kan være verdt å ta turen ned for å se den.

Fra Cinematekets presentasjon:

Tragedien, efterspillet og den demokratiske krise efter angrebet på Charlie Hebdo oprulles i den ultimative film om det ikonoklastiske ugeblad.

Angrebet på Charlie Hebdo den 7. januar i år var et afskyvækkende angreb på to af det vestlige demokratis grundpiller: ytringsfriheden og satiren. I oprulningen af både det chokerende angreb og dets efterspil, og i dybdegående interviews med de overlevende, ser instruktør Daniel Leconte (der også stod bag Charlie Hebdo-filmen ‘It’s Hard to be Loved by Jerks’ i 2009) og hans søn Emmanuel nærmere både på tragedien, hykleriet og den glemsomhed, som også satte ind i Danmark ovenpå den famøse karikaturkrise i 2005. P
olitikere og journalister har diskuteret ekstremisternes angreb på Charlie Hebdo som et symptom på en dybere, demokratisk krise, der udspiller sig midt i den selvforståelse, som er integreret i alt hvad vi forstår som vestlig kultur. Fortalt af Leconte senior selv, og med både nye interviews og gamle klip med blandt andre redaktøren Charb og tegneren Cabu fra det ikonoklastiske ugeblad, der i ugen efter drabene udkom i syv millioner eksemplarer med den nu ikoniske forsidetegning ‘Alt er tilgivet’.

Visninger

Dato Tid Sted
Søn. 08/11
16:45
Cinemateket
Mød instruktøren.
Billetter
Tir. 10/11
19:15
Cinemateket
Billetter
Lør. 14/11
16:30
Nordisk Film Palads