Nytt

Den tyske borgermesterkandidaten i Køln, Henriette Reker, ble stukket i nakken av en mann som ikke likte hennes innsats for å motta asylsøkere til byen. En av hennes assistenter fikk også alvorlige skader og tre andre fikk mindre skader. Politiet melder at angrepet var overlagt og målrettet.

Norbert Wagner, head of the police criminal investigation unit in Cologne, said the attack on Reker was ‘targeted and deliberate’.

‘In his plea, he said that he committed this act out of xenophobic motivation,’ Wagner continued.

‘From our initial investigations, we have ascertained that he probably acted alone. So far, we have no knowledge of other people taking part in this sad act.’

Cologne Police Chief Wolfgang Albers said Ms Reker has been involved in the supporting and helping to house refugees in the city.

Reker

Henriette Reker – ønsket migranter velkommen til Køln

Tilstanden til Reker skal være kritisk men stabil. Borgermestervalget skal avholdes på søndag.

Reker 1

Helt ufattelig at noen kan stikke ned sine medmennesker som følge av personlig misnøye med innvandring. 

Innvandringsdebatten skal være en verbal, respektfull og demokratisk debatt. Ikke en kamp på liv og død. Det er ille nok å miste jobben som følge av ens meninger – men det kan aldri sammenliknes med fysiske angrep. Dette er en grusom og forferdelig handling. Vi får håpe at det viser seg at gjerningsmannen er sinnslidende og at dette ikke er et tegn på hvor aggressive reaksjonene er blitt i Tyskland.

Daily Mail